Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Fra bilverksted til urban leilighet

Se hvordan det mørke bilverkstedet midt i Oslo ble en lys, moderne leilighet for far og to døtre.

Gammelt bilverksted ble bolig

© Margaret M. de Lange

Et forfallent bilverksted i en bygård midt i Oslo har fått nytt liv som et urbant, lyst og personlig hjem. Arkitektur og design underbygger lokalenes røffe karakter, og avspeiler leilighetens interessante forhistorie.
Fra mesaninen der stuen ligger, er det utsikt over kjøkkenet. Lampen som henger over utgangen til atriet, er Scheisse fra Northern Lighting, designet av Hans Bleken Rud.

Atrium med skyvedører

© Margaret M. de Lange

Et atrium sørger for godt lysinnfall i leiligheten. Skyvedørene på alle de tre sidene kan åpnes mot henholdsvis hovedsoverommet, kjøkkenet og stuen. Elglampen på veggen er Moo fra Northern Lighting , designet av Trond Svengård og Ove Rogne.

Fant designklassiker på lopemarked

© Margaret M. de Lange

Stuen ligger på en mesanin, hevet over allrommet. Stolen til venstre er klassiske Krysset, designet av Fredrik A. Kayser i 1955. Eieren kjøpte stolen på loppemarked uten å ane at den er en norsk designklassiker, og senere så han den til salgs i en bruktbutikk for 12 000 kroner. Liggestolen og sofaen i bøffelhud er fra Sør-Afrika, mens teppet er farget kuskinn, også fra Sør-Afrika. Skapet har eieren arvet etter sin bestemor, mens den oransje lampen er et loppisfunn.

Murveggen intakt

© Margaret M. de Lange

Eieren ønsket å beholde den opprinnelige murveggen i enden av spisestuen. Lampen er kjøpt på Moderna Museet i Stockholm. Spisestuestolene er en blanding av litt av hvert, en av dem er Arne Jacobsens Syveren som eieren fikk i gave for mange år siden

Gode løsninger for lys

© Margaret M. de Lange

Gode dagslysforhold var en utfordring, på grunn av lokalenes dybde og begrensede fasadeareal. Arkitektens løsning ble å orientere hovedoppholdsrommene omkring et atrium. I kombinasjon med overlys i deler av lokalet har resultatet blitt en lys og luftig løsning som helhet.

Gutteromsmøbler fra Italia

© Margaret M. de Lange

Eieren bodde ett år i Italia i 1973, og da kjøpte foreldrene skrivebordet og stolen til rommet hans. Nå passer de perfekt inn i leiligheten på Bolteløkka.

Garasjen ble ungdomsrom

© Margaret M. de Lange

Det som tidligere var bilverkstedets garasje, har blitt et oppholdsrom hvor de to tenåringsdøtrene kan være sammen med venner. De hjerteformede puffene heter Trifoglio og er designet av Pietro Arosio for italienske Tacchini, og sovesofaen er fra Innovation. Bensinpumpa har eieren fått i gave

Bad med plass til badstue

© Margaret M. de Lange

Eieren har sitt eget bad innenfor soverommet. Her er det satt av plass til å bygge inn en badstue på sikt. Baderomsmøblene er fra Duravit.

Luksuriøs regndusj

© Margaret M. de Lange

Den flotte regndusjen er fra Hansgrohe og minner eieren om dusjen faren hans laget på hytta da han var barn, ved å stikke hull i en kakeform. Krakken ved badekaret heter Charles Ghost og er designet av Philippe Starck for Kartell.

Soverom med utsikt

© Margaret M. de Lange

Hovedsoverommet vender ut mot atriet og er lyst og luftig. Sengen er en sovesofa fra danske Innovation, og den oransje puten er farget antilopeskinn fra Sør-Afrika. Taklampen er FL/Y fra Kartell, designet av Ferruccio Laviani. Lampen ved sengen er et loppisfunn som eieren har fått i gave.

Håndplukket til deg