Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Er dette Frogners røffeste leilighet?

Se den urbane stilmiksen i funkisleiligheten i Professor Dahls gate.

Spesialbygget kjøkken

© Inger Marie Grini

Kjøkken og stue er i samme rom. Den spesialbygde kjøkkeninnredningen i japansk eik strekker seg inn i stuen og går over i en praktisk hylleseksjon. Lampen er en Large Saucer designet av George Nelson. De moderne Steelwood-stolene fra Magis er en frisk kontrast til den gammelrosa loppissofaen. Bordet er laget av et gammelt stillas fra Sør-Afrika, men kjøpt i Norge.

Utvalgte objekter

© Inger Marie Grini

I stuen er det ikke noe tilfeldig arvegods, men nøye utplukkede godbiter. Den gule stolen er et norskprodusert loppemarkedfunn i teak, kjøpt i Holmestrand for 50 kr. Gyngestolen er en Eames med polstring, denne er produsert i 1976, men kjøpt på Ebay. Taklampen er en modifisert høviklampe, håndblåst på Hadeland. I den gamle ikeasofaen ligger to Marimekko-puter, og stuebordet er kjøpt hos R.O.O.M. Daybeden er fra Bolia og globusen er arvegods. Blikkboksen er kjøpt på loppis.

Arbeidsplass ved vinduet

© Inger Marie Grini

På arbeidsplassen som er plassert i skillet mellom kjøkken og stue, får eierne glede av det gode dagslyset. Skrivebordet bak Panton classic chair, er et funn på finn.no, lampen er tyskprodusert på 1930-tallet og kjøpt i Göteborg. Radioen Bush er ny, og de vakre magnoliaene står i en ny-gammel konfektboks. Reklametrykket for Tour de France fra 1953, er kjøpt på antikvariat i Lyon.

Innebygd peis

© Inger Marie Grini

Innerst i stuen er en flott innebygd peis. Den varme olivenfargen er videreført helt inn til klebersteinen. Stolen Mademoiselle ble formgitt i 1956 for ASKO, men denne er produsert på lisens av Edsby Verken i Sverige. De gamle hyllene er nederlandske fruktkasser fra 60-tallet kjøpt i en blomsterforretning.

Estetisk bokhylle

© Inger Marie Grini

En nærmere titt i bokhyllen viser at her bor det et par med sans for det gode liv.

Soverom med gamle klenodier

© Inger Marie Grini

På soverommet flommer lyset inn gjennom de store vinduene som kan åpnes ut mot en rolig hage. Her er morsomme loppisfunn blandet med kjære familieklenodier. Den lune fargeskalaen er videreført i lysere nyanser på soverommene.

Lekent barnerom

© Inger Marie Grini

På rommet til datteren står et gammelt sminkebord fra Frelsesarmeens utsalg. Stolen er også gammel. Puppy heter hunden fra Magis, som er en av de mange nye lekene som er ryddet i kasser bak døren.

Liten gang

© Inger Marie Grini

I gangen er det ikke plass til mer enn en knaggrekke på den ene veggen og telefonbord på den andre. Den gamle døråpningen er bygget igjen og gir praktisk oppbevaring fra begge sider. Cobratelefonen er fra barndomshjemmet og speilet er fra loppemarked.

Relaterte artikler