Klassisk og moderne hjem i Sør-Frankrike

Hjemmet til Julia og Christophe er både umiskjennelig sørfransk og samtidig stramt, moderne og très chic.

Lekkert og moderne i Frankrike
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Omgitt av vinmarker, olivenlunder og sypresser har danske Julia og franske Christophe innredet et hjem fylt med arvede møbler, vintagefunn, ny design og fotokunst på veggene. Da de flyttet inn i huset utenfor Marseille i Frankrike for snart 16 år siden, overtok de et klassisk sørfransk hus med relativt mørke og små rom. Gradvis har de pusset opp huset og modernisert både interiøret og romløsningene.

Se bildene fra det lekre huset på de neste sidene!

Kontraster på kjøkkenet og spiseplassen
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Mørkt tre dominerer det ellers lyse kjøkkenet. Rundt det gamle trebordet står ulike varianter av Arne Jacobsens Syver-stoler. Taklampene er designet av Sofie Reber. Skjenken i bakgrunnen er kjøpt brukt og den klassiske «bestefarsklokken» har Christophe arvet etter sin oldefar.

Smart plass til vin
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Et av få fargeinnslag i stuen er fotografiet Nevada av kunstnerne Boyd & Evans. Lampen Tolomeo er fra Artemide. De to lave bordene er kjøpt brukt, og de lette linjene er en fin kontrast til den tunge skinnstolen. Rommet under trappen er brukt som vinkjeller. Puffen er fra Bo Concept, og putene er kjøpt på en reise til Istanbul.

Lyset slipper inn
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

De jerninnrammede vinduene lar både natur og lys slippe inn i stuen. Taklampene Tress fra Foscarini understreker rommets grafiske uttrykk. Teppet er fra Marokko og keramikken av kunstneren Mireille Perrin.

Plassbygd og spesiallaget
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Den gode takhøyden på soverommet er utnyttet med plassbygde skap fra gulv til tak. Den hvite muren fungerer både som romdeler og sengegavl. Vegglampe fra Merci, sengetøy fra Society og speil fra Ikea. Benkeplaten er spesialbygget til badet. Et stort speil i samme lengde som benken har en forstørrende effekt på rommet.