Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Industrielt og romantisk

Kristin Wiik og Petter Brantzæg falt for leilighetens beliggenhet midt i den gamle steinhusbebyggelsen på Linderen i Oslo. Der har de beholdt mye av det opprinnelige interiøret, men også tilført en god dose personlighet.

Panelet er gammelt

© Maria Reme

Familien på to små og to store stortrives, inne som ute, i de gamle omgivelsene på Linderen i Oslo. Området og huset har mye historie og en helt spesiell sjarm. Kristin og Petter har valgt å beholde det nostalgiske uttrykket, samtidig som de tilførte designmøbler og morsomme detaljer med et industrielt preg.

– Vi elsker høyden under taket, de store vinduene og de gode store rommene – og det var viktig for oss å bevare sjelen i leiligheten. Interiøret er et kompromiss mellom de to. Typisk for ham er kunsten og den stramme og enkle designen, mens Kristin liker det romantiske og myke.

– Petter har samlet kunst i en årrekke, og da han var student, brukte han alle pengene han hadde til overs på bilder. Tidligere hadde vi kunsten spredt her og der, men min venninne Maria Øverbye, som selv er kunstner, anbefalte oss å samle alt på en vegg. Hun har inspirert oss med sitt kunstneriske blikk, og åpnet opp for løsninger jeg ikke ville ha tenkt på selv – som de røffe detaljene.

Planløsningen er i stor grad den samme og mye av det originale panelet er beholdt, men flatene trengte en overhaling. – Vi begynte med å male de gamle tregulvene grå. Vi likte fargen og dristet oss til å videreføre fargen til kjøkkenet. Det ble noe helt annet enn det gulhvite, tamme som var på veggene fra før. Grått på kjøkkenet strammer opp og gjør det mer spennende, sier Kristin.

Å innrede et gammelt, ærverdig hus krever litt ekstra omtanke. – Tenk på hva som kler huset, råder Kristin. Vi bruker heller ekstra tid på å finne noe som varer, og sparer til god design med kvalitet.
Mange av møblene til Kristin og Petter er reiseminner, noen fra Camden Market i London og en del fra markeder i Nederland.

– Jeg har nok en maksimalist i meg. Ser jeg noe jeg virkelig liker, så må jeg bare ha det, innrømmer Kristin Wiik.

Relaterte artikler