Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Orientalsk hytteliv

Med inspirasjon fra Østens luksushoteller ble sommerhytta vinterlun.

Orientalsk hyttejul

© Kenneth Havgaard

Det lyse sommerhuset ved kysten er innredet med rene linjer, blanke flater og materialer i gylne toner - inspirert av mange reiser rundt på luksushoteller i Asia. Stilen er likevel en personlig miks. Klikk videre og se hvor flott hytta er gjort i stand til julefeiring.

I spisestuen kommer dagslyset inn gjennom de doble dørene mot terrassen. Spisebordet er antikt og stammer fra Asia, kjøpt hos Green Square. Eamesstolene er kjøpt hos Paustian. Lampen over bordet er italiensk, designet av Enzo Catellani.

Tradisjon og trend

© Kenneth Havgaard

Det tradisjonelle sommerhuset gir forventninger om et interiør bestående av hvitmalte arvemøbler og franske sinkbaljer. Når man trår over dørstokken er det derimot som å komme til en annen verdensdel.

Paret har valgt å være tro mot husets opprinnelige uttrykk og har derfor oppdatert de svarte fasadene og malt de smårrutede vinduene hvite. Terrassen er av en indonesisk tresort kalt yellow balau.

Tips: Har du ikke tatt inn hagemøblene, kan du dekke bordet med granbar og lys. Pent å se på innenfra og ekstra hyggelig for gjestene som kommer på besøk.

Hyttehotell

© Kenneth Havgaard

Eierne ønsket følelsen av å sjekke inn på hotell når de kom på hytta. Det har de lykkes i, med dette fantastiske interiøret.
I stuen dominerer favorittfargen brunt i flere nyanser. Sofaen og lenestolene i grovvevd ull er fra Moroso og gir en maskulin
tyngde til det lyse rommet. Sofabordet er egendesignet og er laget hos en lokal murer i glaserte kakler fra Fired Earth. Lampene er av
Philippe Starck og vedovnen er av merket Titan. Gardinene i tykk velur er sydd etter mål.

Kontraster

© Kenneth Havgaard

Eierne har brukt kontraster som virkemidler, som mørke loungemøbler på hvitmalte gulv, retro Eames-stoler rundt et antikt kinesisk spisebord, og spinkle stålamper mot myke, tunge gardiner.
De små gylne lyktene i vinduskarmen er fra Illums Bolighus.

© Kenneth Havgaard

På veggen bak komfyren er det satt opp store, rektangulære marmorfliser fra ABC Fliser. Komfyren er fra Miele og ventilatorhetten
er spesiallaget.

Kjøkkenlounge og gjestesone

© Kenneth Havgaard

I enden av kjøkkenet er det blitt en liten nisje som er utnyttet til gjestesone. Mellom vinduet og veggen er det bygd en plattform
med karmer i mdf-plater. Oppå den er det plassert en madrass, som med sine mange puter fungerer som loungehjørne når den ikke er i bruk som gjesteseng. Putene er sydd til rommet.

Gyllen jul

© Kenneth Havgaard

Gylne toner og blanke overflater er et gjennomgangstema i hele hytta. Julepynten passer perfekt inn.
Den orientalsk-inspirerte stilen fungerer i sommerhuset fordi mange vinduer sørger for optimalt lys til det mørke interiøret, og fordi de blanke flatene reflekterer lyset.

Zen på badet

© Kenneth Havgaard

Eierne har lagt ned mye innsats i badet. Utgangspunktet var å skape et zenbad med et rent og røft uttrykk. Veggene er pusset med sparkelmasse blandet med marmorpulver. Vasken og benkener fra Bad & Stil, armaturen fra Dornbracht og det antikke speilet er fra Green Square.

Nordvendt soverom

© Kenneth Havgaard

Soverommet har utgang til terrassen i husets nordlige hjørne. Sengeteppet og putene er spesialsydd. Leselampene er fra Philippe Starck og geviret over sengen er overtatt fra de tidligere eierne.

Østens mystikk

© Kenneth Havgaard

Et stort speil gjør at soverommet føles større. Også her er Østen representert ved figuren for enden av sengen.

Relaterte artikler