Bygget barnerommet som hytte

Arkitektene gikk nesten over streken med innredningen i denne futuristiske og barnevennlige leiligheten.

Organisk barnerom

© Torben Petersen/oncovercph.com

Barnerommet i den 120 kvadratmeter store leiligheten er bygget som en boks med skjeve vinkler. Måten det stikker ut i allrommet på, får det til å se ut som en organisk vekst som har sprengt seg opp gjennom gulvet og taket. Det har forheng i stedet for dør, og får inn lys fra det store vinduet som også forsyner allrommet med dagslys. Kassen er kledd med gamle gulvbord. Gjenbrukstreet er ubehandlet for å få et dynamisk spill mellom de vekslende overflatene, tresortene og fargene.

Spiseplassen har et bord med bastante bordben i massiv furu og plate av MDF lakkert med billakk. Rundt står originale Eames-stoler, og fra taket henger Glo Ball fra Flos.

Kunsnerisk tilnærming

© Torben Petersen/oncovercph.com

Leiligheten ligger i et nybygg og er et«innred selv»-salgsprosjekt. Med badet som det eneste faste holdepunktet, allierte eierne seg med designerne Jonas Westberg og Mads Jacobi.Designerne måtte løse oppgaven med utgangspunkt i familiens ønske om gjenbruk, kontraster, nysgjerrighet, varme og teksturer.

  • Familien har en lidenskap for originalitet, derfor har vi hatt en kunstnerisk tilnærming til oppgaven, og gått helt til yttergrensen. Selv de villeste ideene i skisseboken er gjennomført, sier designerne.

For å få det åpne kjøkkenet til å fremstå mer som en skjenk er det bokhyller i fronten og flater i forskjellige grønne nyanser som bryter med teaktreet. Et stålkjøleskap fra Samsung er plassert i hjørnet.Vigga har fått sin egen hengekøye, hvor også lillebroren Bob kan ta en middagslur.

Barnevennlig entré

© Torben Petersen/oncovercph.com

Allerede i entreen er det tenkt barnehøyde med lavt hengende knagger, gøyale hulrom til luer og votter, samt en liten hylle hvor man kan sitte og ta på skoene. Entremøblementet er laget i finérplater med innebygde, lysende felter.

Hjem uten dører

© Torben Petersen/oncovercph.com

Eierne ønsket et åpent hjem uten dører. Designerne kom opp med denne skapveggen, som skiller entreen fra foreldresoverommet. Den er et av flere romskapende møbler som samtidig fungerer som oppbevaring.

Lukket oppbevaring

© Torben Petersen/oncovercph.com

Foreldresoverommet er plassert på baksiden av skapveggen. Her utgjør veggen et klesskap med åpne hyller. I hjørnet står et lukket skap i kryssfiner til oppbevaring av støvsugeren og andre praktiske ting.

Kreativt barnerom

© Torben Petersen/oncovercph.com

På barnerommet kan de to barna kravle inn og ut av veggen, som rommer alt som behøves i et barneunivers: Huler å gjemme seg i, senger, skrivebord, små gjemmesteder, lekehus og kreativ oppbevaring av leker.

Kunstnerisk stue

© Torben Petersen/oncovercph.com

I den stuen med polstrede møbler og myke persiske tepper trekker hele familien seg tilbake for å lese, se tv eller film eller høre på musikk. Den vandrende bokhyllen når flere steder opp til taket, men er bevisst stoppet over gulvhøyde for å beholde den svevende effekten. Maleriet «Skyteskive» av Poul Gernes har fått en sentral plassering. Den brune sofaen stammer fra en designbutikk som ikke eksisterer lenger.

Fra kjøkkenbenk til skrivebord

© Torben Petersen/oncovercph.com

Den vandrende kjøkkenreolen kryper rundt hjørnet og blir til skrivebord, med topplate av hvit akryl som reflekterer lyset i den blanke overflaten.

Bor med kunst

© Torben Petersen/oncovercph.com

I entreen har en installasjon av kunstneren Jens Haaning, et gjennomhullet arkivskap, funnet sin plass. Den er utstyrt med et knaggtre fra Presse- Citron som kan utvides i det uendelige. I bakgrunnen henger et maleri av Jesper Christiansen og en innrammet tegning av Vigga Lindvig Baandrup.

Relaterte artikler