Fra klassisk til ultramoderne townhouse

David og Alex byttet ut støvete antikviteter med skreddersydde møbler i moderne knallfarger.

Fra klassisk til moderne
© James Balston

Lite minner om Victoria-tiden i dette nyrenoverte hjemmet i Notting Hill i London. Det som oprinnelig var et townhouse fra 1800-tallet, er nå gjort om til et moderne hjem for en moderne familie.

Dette er et av husets mest kreative rom. Det er fylt med fargerike stoler i alle mulige former og fasonger. Et morsomt rom for både barn og voksne. Rotet er gjemt bak rene skapdører integrert i veggen, slik at leker og datautstyr alltid er for hånden uten å skape rot.

Farget lys over benken
© James Balston

Overalt i huset kommer eiernes humør og sans for kreative løsninger til syne. Den praktiske og komfortable benken blir opplyst av mange bittesmå lamper i forskjellige farger.

Rødlakkert trapp
© James Balston

Den glossy røde trappen er husets blikkfang, og skal forestille en sløyfe. Portrettserien som henger i trappen, er av Lorna Simpson fra perioden 1957-1959. Den inneholder selvportrett og bilder av andre kvinner fra 50-tallet.

Hvitt og rødt kjøkken
© James Balston

Den knallrøde fargen fra trappen er tatt opp igjen i sprutsonen på kjøkkenet, og gir litt spenning til det hvite kjøkkenet i høyglans. Rommet har store, åpne vinduer som strekker seg fra gulv til tak.

Engelsk stue
© James Balston

Alt er ikke helt futuristisk i leiligheten. Stuen er klassisk, malt i mørk grått på både vegger og tak. Selv om det stort sett går i mørkt treverk, grått og svart føles rommet likevel ikke dystert. Et stort vindu slipper inn masse deilig lys, og med det fargeglade maleriet over peisen skapes en følelse av varme. Det eneste som kjennetegner den engelske stilen er det grå vegg-til-vegg-teppet. Det er ikke ofte man kan si at slike tepper er stilige, men akkurat i dette tilfellet gjør det seg utrolig godt!

Kunstverket som har fått navnet Whole Dancers, er laget av Jim Shaw i 2010. Den vakre kvinnen i stuen er fra 1700-tallet.

TV-stue
© James Balston

I kjelleren er det innredet TV-stue/kontor. Her hersker rene hotellstemningen. Skrivebordet består av buet betong. De to skaprekkene er sat sammen av rustne stålskap. Bildet på veggen er laget av Felippo Caramazza og Adam Cvijanodic.

Kunst på soverommet
© James Balston

Fargenyansene på soverommet går i grått og brunt. Det lille bildet av den afrikanske kvinnen er tatt av Marilyn Minter og heter Wangechi Gold. Det store bildet over sengen er laget av den spanske kunstneren Amaya Bozal.

Kunstferdig spisebord
© James Balston

Er det kunst, det som henger på veggen? Nei, det er den andre halvparten av spisebordet! Det uvanlige spisebordet består av to deler, der en sprekk skiller de to endene. Bordet er spesiallaget av Based Upon og har sitteplass til hele 14 middagsgjester. Til hverdags kan den ene delen henge på veggen som et dekorativt kunstverk.

Buede former på badet
© James Balston

Det er ikke bare badekar og vask som er ellipseformet. Hvis du ser nøye etter, har også taket en rund form som buer nedover.

Kunst på badet
© James Balston

Selv på badet henger det kunst - vannfast, naturlig nok. Kunstverket over badekaret på det andre badet skal illustrere livets tre og er laget av Andrew Wood.