Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Hjemme hos porselensprinsessen

Ragnhild Wik i designfirmaet Wik & Walsøe finner roen i naturen på idylliske Hvaler.

Nærhet til naturen

© Maria Reme

Designerduoen Wik & Walsøe har alltid hatt studioet sitt i Fredrikstad, men har nådd langt utover landets grenser med sitt porselen. Etter 15 år med pendling fra Oslo ønsket Ragnhild Wik ro. Hun fant drømmehuset på Hvaler med naturen som nærmeste nabo. Her har hun skapt sitt fristed.

Nostalgisk kjøkken

© Maria Reme

Kobberterrinen på kjøkkenbenken er laget av en flytemine fra 1. verdenskrig. Ragnhild kjøpte den på bruktmarkedet på kadettangen etter en søndagstur på isen. Wik & Walsøe-serviset på benken er en blanding av Alveskog og Woodstokk.

Vakkert kjøkkenstilleben

© Maria Reme

Porselen fyller både livet og hjemmet til Ragnhild Wik. Porselensfatet er designet av hennes tidligere kollega på Porsgrund, Leif Helge Enger. Krukkene med trelokk er fra IKEA, og kjøkkenhåndklærne er fra Norrgavel.

Hvalerhus fra 1905

© Maria Reme

Hovedhuset på Hvaler ble bygget i 1905, men mye er selvfølgelig gjort siden det. Fra porten ved hovedveien kommer man inn på en herskapelig gårdsplass. Hele hagen bærer tydelig preg av å være stelt med kjærlighet. Blomster, stauder og frukttrær er grønne og frodige. Ragnhild lærte fort å styre unna rådyrenes favoritter.

Norske møbler

© Maria Reme

Kunsten på veggen er av Mona Eckhoff Sørmo. Sofaen er en gammel modell fra Vatne lenestolfabrikk, Vatne 965, designet av Fredrik A. Kayser i 1960. Lampen er en Ikea Maskros, redesignet av Ragnhild med håndlaget papir fra Norway Designs. Wik & Walsøes fat Leves, står på et gammelt norskprodusert palisanderbord.

Lesehjørne

© Maria Reme

I den innerste stuen står en lenestol fra Stokke fabrikker som Ragnhild har arvet etter Linda, og trukket om selv. Lysestakene er fra loppemarked og porselenet er fra serien Dragemorgen.

Byggerhus til gjester

© Maria Reme

Bryggerhuset er et fullt innredet gjestehus, der Ragnhilds sønn bor det meste av fritiden. Utenfor på plattingen er det plass til mange rundt bordet.

Kunstindustri

© Maria Reme

Bordet er et egendesign av Ragnhild - en gammel trekasse på hjul med syrevasket rustet og lakkert stålplate fra Walsøe mekaniske verksted, tilhørende Lindas far. Glassfatet på bordet er av Cecilie Moi Sindum og kunsten på veggen av Mona Eckhoff Sørmo.

Bordet dekket med Lys

© Maria Reme

Rundt spisebordet i spisestuen står noen gamle stoler designet av Fredrik Kayser i 1955, som ble produsent av Steen & Strøm møbelfabrikk. Lampen er egen design, basert på en Wik & Walsøe-vase og strykejernsledning fra Clas Ohlson. Serviset er fra den aller nyeste serien deres, Lys.

Spennende samling

© Maria Reme

Glasskunsten på veggen er av Tanja Sæter. Porselenshånden er av Irene Nordli og Lysestakene er prototyper fra Wik & Walsøe. Barskapet i rosentre er designet av Torbjørn Afdal for Bruksbo og produsert av Mellomstrands Møbelfabrikk. Lampen arvet Ragnhild etter sin bestemor for 20 år siden, og den har fulgt henne siden.

Klenodier i gangen

© Maria Reme

Taklampen er kjøpt på bruktmarked i Dhaka. Kommoden, hyllen og piketitteren, det lille speilet, er arvet etter svigermor.

Naturlig soverom

© Maria Reme

Sengetøyet har Ragnhild byttet til seg fra sin designerkollega Hanne som driver det danske designfirmaet ByNord, mot en Wik & Walsøe-vase. Nattbordet er fra Fretex og veggpryden
er laget av to skapdører med norrøn-inspirerte utskjæringer som de fant på gjenbruksstasjonen på Kirkøy.