Historisk sus på fransk slott

Trude savnet å ha historie i veggene, og familien flyttet derfor til et over 260 år gammel slott som likevel føles overraskende moderne. Bli med inn!

Moderne stil på gammelt slott
© Anders Hviid, bildene er levert av Vipp.

Før bodde vi i et fullstendig moderne hus. Men jeg likte det ikke. Jeg savnet å ha historie i veggene, sier Trude. Sammen med mannen Peter og av og til de to store barna deres, bor hun i slottet fra 1750, som ligger langs elven Erdre like utenfor Nantes i Vest-Frankrike. Og historie er det nok av her. Opprinnelig ble slottet bygget av skipsredere fra Nantes, det har vært vitne til opptøyer under den franske revolusjonen (datidens eier ble halshugget med giljotin!), det har vært brukt som bed & breakfast-hotell, og nå sist huser det Trude og Peters hjem. Men selv om paret var på jakt etter historie, ville de bo i et moderne, komfortabelt hjem, noe som fordret en omfattende renovering. Bortsett fra å beholde mesteparten av de originale gulvene og Ludvig XV-peisen i spisestuen, forandret de interiøret fullstendig. En av endringene de gjorde var blant annet å sette inn et stilbrudd av et kjøkken, Vipps industriaktige innredning.

  • Jeg så kjøkkenet i et magasin og ba en venninne i København om å stikke innom showrommet for å kvalitetssikre. Hun var fornøyd, og dermed bestilte vi - usett, forteller Trude.

Se flere bilder fra det flotte slottet på de neste sidene.

Kult med industrielt kjøkken
© Anders Hviid, bildene er levert av Vipp.

Trude og Peter så det moderne Vipp-kjøkkenet i et fransk magasin, og bestilte det direkte fra Danmark - usett. - Jeg visste at den industriaktige innredningen ville være den perfekte kontrasten til våre klassiske rammer, sier Trude. En samling gamle trefjøler tilfører mer sanselighet.

Røft og fint
© Anders Hviid, bildene er levert av Vipp.

Modulene står fritt på gulvet i det store kjøkkenet. Spesielt tøff er den moderne innredningen mot det grove steingulvet. Nytt servise fra Vipp står tett i tett med gamle glass og terriner i vitrineskapet, i fin kombinasjon.

Lekker spisestue
© Anders Hviid, bildene er levert av Vipp.

Rundt det rustikke bordet står Philippe Starcks Costes-stoler fra Driade. Oppå står kopper fra Vipp og vaser fra Kose Milano.

Fin fargepalett
© Anders Hviid, bildene er levert av Vipp.

Gråblågrønne fargetoner er gjennomgangstema i slottets mange oppholdsrom. Paletten klarer, i tillegg til å være tro mot det klassiske, originale, å skape en definitiv moderne følelse til alle rom.

Moderne med støvete sofa
© Anders Hviid, bildene er levert av Vipp.

Vi har snakket om det en hel del i det siste, og det er nok heller ikke siste gangen: Myke fløyelssofaer med «støvete» overflater er hot for tiden. Og med «støvete» mener vi selvfølgelig ikke skitne! Takket være den levende overflaten i fløyelen får fargene en myk, matt kvalitet som vi liker så godt. Kombinert med ditto farger på veggene er harmonien komplett.

Plass til studier på soverommet
© Anders Hviid, bildene er levert av Vipp.

Parets datter studerer mote, noe arbeidsbordet på soverommet hennes vitner om.

Knallfarge på badet
© Anders Hviid, bildene er levert av Vipp.

Trude og Peter har valgt en sprek turkis på badet, noe som garantert gjør at de våkner om morgenen. Vi liker spesielt godt at dørkarmene og taket er malt i samme farge, slik at overgangene blir sømløse og effekten stor. Badekar med løveføtter og servant på sokkel er et slott verdig, selvfølgelig!