Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Helt hekta på design

Funkisleiligheten på Majorstua er innredet utelukkende med designikoner. Bli med inn!

Lys funkisleilighet

© Inger Marie Grini

Gry og Torfinns lyse funkisleilighet på Majorstuen har utsikt over Oslos tak. Den er fylt med moderne designklassikere og vakker samtidskunst. I stuen flommer lyset inn gjennom de store vindusflatene som går fra vegg til vegg. Her er det ingen tekstiler, bare tynne persienner til solskjerming. Til venstre i vinduskarmen har Eames House Bird fått plass. Noen grønne sukkulenter tåler også det sterke sollyset bra. Mellom de grønne Kivi-lyktene fra Iittala står en kuriøs medisinsk byste. Ytterst til høyre en miniatyr av Eames Rocking armchair fra Vitra som Torfinn hadde i 10 år før han kjøpte en til Gry i full størrelse. Over den grønne Polder-sofaen fra Vitra henger et maleri av kunstneren Lars Løken, som også er en venn av Torfinn. Rundt det lave Elliptical-bordet av ekteparet Eames fra 1951, står en helpolst-ret Organic Chair, designet av Charles Eames og Eero Saarinen i 1940 og en Lounge Chair Wood av Eames fra 1945. Stålampen heter Glo-Ball og ble designet av Jasper Morrison i 1998 for Flos. Magasinholderen er fra Designtorget og teppet fra Kasthall.

Arbeidsplass på gjesterommet

© Inger Marie Grini

Fra gangen går det inn til et kombinert arbeids- og gjesterom. Ved siden av George Nelsons arbeidsbord fra 1958 står en av Eames aluminiumsstoler fra samme år. Bauhauslampen av Wilhelm Wagenfeld er designet i 1924.

Terrazzo på kjøkkenet

© Inger Marie Grini

Torfinn er designer og partner i designbyrået Teft. Han har lang erfaring med å designe blant annet kokebøker, og er også svært glad i å lage mat. Kjøkkenet er fra HTH med arbeidsbenker i terrazzo. Gulvet er i naturgummi, og elefanten, designet av Eames i 1945, er datteren Elvira sin.

Retro spisestue

© Inger Marie Grini

Tulipanbordet er den største varianten, og er i underkant av to og en halv meter. Stolene er gamle Eames-klassikere i glassfiber med nye understell. Emaljebollesettet har prikkedekor og er designet av Grete Prytz Kittelsen for Cathrineholm i 1958. Bildet er av Rune Guneriussen og heter A natural selection.

Norskprodusert barskap

© Inger Marie Grini

Barskapet er designet av en av Norges største møbeldesignere fra 50-60 tallet, Torbjørn Afdal. Foran står den klassiske gyngestolen Eames designet i 1950. Torfinn kjøpte denne til Gry som ammestol da Elvira ble født. På barskapet står lampen Panthella designet av Verner Panton i 1971.

Lekker coctailshaker

© Inger Marie Grini

I barskapet står en cocktailshaker produsert av Cathrineholm.

Den første designinvesteringen

© Inger Marie Grini

De røde lampene er blåst på Holmegaard og funnet i en bruktbutikk i Oslo. String-hyllen er designet av Nils Strinning og har vært i kontinuerlig produksjon i 60 år. Eames lounge chair, designet i 1956, er en av Torfinns første møbelinvesteringer. Plakaten er laget av venninnen Anna Martine Nilsen.

Hang it all

© Inger Marie Grini

På veggen i gangen henger knaggrekken Hang it all, designet av Charles og Ray Eames i 1953. Benken kommer fra Paustian, og er designet av George Nelson i 1946.

Arvegods på soverommet

© Inger Marie Grini

Sykisten brukes som nattbord, og er arvegods fra Grys bestemor. Lampen mini Glo-Ball fra Flos.