Gyllent snitt

Et lyst og åpent hjem trenger ikke nødvendigvis bety at alt skal være hvitt. Gyllent treverk, friske grønntoner og granitt kan gi det samme uttrykket. Bli med inn og se!

Gode materialer
© Patric Johansson

Vi flyttet fra en klassisk, lys og fresh Stockholm-leilighet hvor alt var hvitt fra gulv til tak. Men det vi egentlig ønsket oss var et hjem som dette, med jordnære farger, masse lys og gode materialvalg, forteller Nicole Winiarski og Jockum Hallin.
Toromsleiligheten de nylig flyttet inn i føles betydelig mye større enn sine 50 kvadratmetre. Hemmeligheten er den gode planløsningen, høyden under taket og store vinduer som slipper inn godt med lys.

Se flere bilder fra den lekre leiligheten på de neste sidene!

Lyst og lekkert
© Patric Johansson

Det trenger ikke være hvitt alt som er lyst. På grunn av de store vinduene med masse lysinnfall, kunne Nicole og Jockum velge en kjøkkeninnredning i en mørk, men gyllen valnøttnyanse. Benkeplaten i corian står godt til det varme treet, og reflekterer lys i rommet. Spisebordet med overflate i stein er tegnet av parets arkitektvenner med kontoret Arrhov Frick. Blandebatteri fra Mora. Komfyr fra Siemens. Rundt bordet står Eames' glassfiberstoler og Hans J. Wegners Y-stol. Triplex-lampen er designet av Johan Petter Johansson.

Selvgjort og velgjort
© Patric Johansson

Smart utnyttelse av plassen gjør at leiligheten føles større enn den er. Bokhyllen har paret laget selv, stolen er Syveren av Arne Jacobsen for Fritz Hansen og tv-en er fra B&O.

Vakker valnøtt
© Patric Johansson

Det gjennomgående valnøttgulvet skaper helhet og ro. Sofabordet i glass og stål er spesialdesignet til leiligheten. Benken er Plattform, designet av George Nelson for Vitra, leselampen er AJ, design Arne Jacobsen for Louis Poulsen, mens sofaen er designet av Børge Mogensen for Fredericia Furniture.

Miks og match
© Patric Johansson

Skinnstoler, grønne aloe vera-planter, magasinbunker og en humoristisk lampe er synonymt med en avslappet stilmiks. Stolene er PK22, designet av Poul Kjærholm for Fritz Hansen, mens lampen Mayday er av Konstantin Grcic for Flos.

Gjennomført eleganse
© Patric Johansson

Også dører og karmer er i valnøtt, noe som skaper et helhetlig og gjennomført uttrykk.

Innbydende soverom
© Patric Johansson

Plantenes friskhet tas opp igjen i en pute fra Svenskt Tenn på sengen. Liten industrilampe fra Mohawk General Store i Los Angeles. Litografier av Anders Zorn

Lille speil på veggen der ...
© Patric Johansson

Gjennom speilet fra Svenskt Tenn, i jepp, valnøttfarge, ser vi kommoden Snow fra Asplund.

Eksklusivt bad
© Patric Johansson

Badet er kledd i granitt. Den mørke steinen gir en eksklusiv atmosfære til rommet. Døren i valnøtt sørger for at rommet får sin dose varmt tre. Dusj fra Mora og vask fra Duravit.