Gammelt nytt i Hamburg

Veggene i den gamle sekstitalls-bygningen ble revet ned og alt ble bygget opp på nytt. Men det gamle preget er fortsatt tilstede i leiligheten.

© Anders Hviid

"Til salgs" sto det på det slitne 60-tallsbygget i Hamburg. Fabian og Dorothee stoppet opp og bestemte seg for å slå til.

Da de studerte husets originale plantegninger fant de ut at første etasje egentlig var planlagt som et kontorlokale, og at flere av veggene var lettvegger som var satt opp for å konstruere mindre rom. Paret så dermed sitt snitt til å omstrukturere denne etasjen, og rev det som fantes av unødvendige vegger og bjelker. Dessuten integrerte de bærebjelkene i betong i selve leiligheten. Betongen gjør, sammen med de svarte detaljene i interiøret, at hjemmet utstråler råhet og en følelse av at bare det aller mest nødvendige finnes der.

Se flere bilder fra den stilige leiligheten på de neste sidene!

Lekkert allrom
© Anders Hviid

I det store allrommet er det plass til alt fra kokkelering på kjøkkenet til en avslappende stund i lesekroken. Bærebjelkene i betong sørger for et rått uttrykk. Rundt spisebordet Big Foot fra E15 står Eames Plastic Armchair fra Vitra, mens taklampene Beat Light av Tom Dixon henger over. Bokhyllen FNP X er fra Nils Holger Moormann og lenestolen Florence Knoll Lounge Chair er fra Knoll.

Stilig med sykkel
© Anders Hviid

Dorothees sykkel blir nesten som et dekorelement når den ikke ruller i Hamburgs gater. Veggpanelet er hentet fra en gammel kontorbygning som var riveklar. Lampen er et bruktfunn.

Drømmekjøkkenet!
© Anders Hviid

Velger du et helsvart kjøkken, blir det garan-tert en snakkis på neste vennemiddag! Denne kjøkkeninnredningen er fra Vipp, og Fabian hadde ønsket seg den i lange tider før paret endelig fant et hjem hvor den passet inn.

  • Jeg så kjøkkenet i et utstillingsvindu en gang jeg var i København, forteller Fabian. - Butikken hadde stengt for dagen, men jeg tok et bilde av det matte, svarte kjøkkenet gjennom vinduet, slik at jeg kunne vise det til Dorothee. På det tidspunktet var vi fortsatt på leilighetsjakt, og jeg husker at jeg sa til Dorothee: Den dagen vi eventuelt kjøper og pusser opp en leilighet, skal vi ha dette kjøkkenet. Og slik ble det!
Kaffetørst ..?
© Anders Hviid

Er man en kaffeelsker får kaffemaskinen selvsagt en god plass på kjøkkenet. Slik som her, hvor de italienske maskinene står støtt på et skap med marmorplate, designet av Florence Knoll
for Knoll.

Hjemmekontor
© Anders Hviid

Stilrent hjemmekontor hvor alt har sin plass.Eames Plastic Side Chair fra Vitra, lampe fra Kaiser Dell, søppelbøtte fra Vipp. Skrivebordet Eiermann1 Desk fra danske Please Wait To Be Seated.

Soverommet
© Anders Hviid

Kunst har en selvskreven plass på soverommet til paret. Gullkaninen er av Ottmar Hörl, mens grafikken på veggen, som er av Niels Buschke, er et politisk verk til støtte for en skateskole i Afghanistan. Vegglampen er AJ fra Louis Poulsen og trekrakken er fra E15.

Bad bak glassvegg
© Anders Hviid

Badet er bare adskilt fra soverommet ved hjelp av en glassvegg. Dermed kommer den innrammede kunstplakaten til sin rett også på soverommet. Med glassvegger er det viktig at baderomsmøbleringen er gjennomtenkt og god, den synes jo hele tiden! Badekar fra Vola og håndvask fra Boffi.