Galleristemning i Gabelsgate

Leiligheten på Skillebekk er klassisk i stilen, men innredet med moderne kunst og design.

Kunstnerisk leilighet
© Ragnar Hartvig

Arnold Jung og Erik Pettersen lar seg mer enn gjerne forføre av nyskapende kunst. Det forklarer alle de kunstneriske værelsene i leiligheten på Skillebekk.

Kunstverket på stueveggen heter Discontent og er laget av den norske samtidskunstneren Mattias Faldbakken. Paret satte selv opp tapen og dimensjonerte veggpryden etter rommet. Sofaen Uno er fra Norway Says. Putene er fra Hay. Lampen er kjøpt i en bruktbutikk i Berlin. Sidebordet er fra Bolia. Bordet er designet av Charles Eames.

Kunstnerisk samlingspunkt
© Ragnar Hartvig

Spisebordet har gått fra å være et samlingspunkt for møter i et kunstgalleri til å bli et samlingspunkt for stemningsfulle lag hjemme hos Arnold og Erik. Lidenskapen for nyskapende kunst er utviklet sammen med gode venner, og fortsatt er det kunstnere som samles rundt bordet. Spisestuestolene heter Tivoli og er designet av danske Verner Panton, produsert av Montana. Matten er fra Ikea. Lampen er fra en bruktbutikk i Berlin. Skjenken er kjøpt på Magasin i Berlin. Bildet er laget av kunstneren Ole Jørgen Ness.

Peisestuen
© Ragnar Hartvig

Peisestuen er et perfekt rom for kos og hygge. Geviret er en gave fra venner i Tyskland. Stolen og bordet ble kjøpt på norske Lauritz. Stålampen er fra Magasin i Berlin.

Bybalkong
© Ragnar Hartvig

Selv om balkongen er liten, gir den mye glede. Å trekke ut dit med frokosten når været er godt er hevrdagsluskus i en urban leilighet. Stolen Tchibo er tysk design. Putene er fra Maxbo. Koppen er fra Royal Copenhagen og notatboken er av merket Moleskine.

Stilmiks i stuen
© Ragnar Hartvig
  • Favorittmøbelet vårt er de danske 70-tallsstolene som jeg kjøpte på Camden Market i London, for 14 år siden, sier Arnold.

Sammen med nye designmøbler gir de gamle stolenes patina et ekte og personlig uttrykk.

Håndvask på kjøkkenet
© Ragnar Hartvig

Oppvasken tas for hånd, og tørkes med stil. Kjøkkenet er neste rom ut i oppussingsprosjektet, og vil med tid og stunder åpnes opp mot stuen. Oppvaskbenksaken er hentet med hjem fra en designbutikk i Zürich. Korset er en velsignelse fra Arnolds bror som bor i Frankrike.

Sprek gang
© Ragnar Hartvig

Et inngangsparti trenger ikke å være kjedelig! Sykehusskapet er fra en bruktbutikk i Hamburg. Fuglene er fra Hay. Øynene er laget av kunstneren Olaf Hajek, olafhajek.com. C-en er fra en bruktbutikk i København. Lampen er fra en bruktbutikk i Berlin. Stolen er fra Norway Says. Kjeglen er ifølge Anton et selvforsvarsvåpen, og er også kjøpt i Berlin.

Fargerikt på soverommet
© Ragnar Hartvig

Alt ligger til rette for fargerike drømmer med et knæsjt sengeteppe fra Tricia Guild. Krakken er fra Habitat. Stålampen er fra Castellani & Smith. Nattbordslampen er fra Dunno. Bordet er designet av danske Verner Panton og produsert av Montana. Koppen er fra Royal Copenhagen.

Svartmalt
© Ragnar Hartvig

Svart er ikke nødvendigvis bare svart. I bildet skjuler det seg flere symboler og gjenstander hvis man ser nøye etter. Bildet er laget av artisten Andreas Ericksson. Dagsengen ble kjøpt på Lauritz Norge. Pleddet og putene er fra Hay.

Som på et galleri
© Ragnar Hartvig

Inspirert av et kunstgalleri har Arnold og Erik satt opp en glassmonter for å ta vare på de skjøre kulltegningene av Ole Jørgen Ness. Kunstverket bærer navnet Höllensturz.