Fra typehus til arkitekttegnet perle

Lise Maren og Erik startet byggeplanene med typehus, og endte med arkitekttegnede løsninger fra innerst til ytterst, uten å bytte entreprenør.

Lekkert i Lier
© Ragnar Hartvig

I utgangspunktet hadde Lise Maren og Erik sett for seg et ferdighus, men det var vanskelig å finne en modell som optimaliserte alle aspektene ved tomten de hadde kjøpt. Dermed bestemte de seg for å søke profesjonell hjelp, og oppsøkte arkitekt Paul Anders Hoen fra HessHoen for å få en sparringspartner i de viktige valgene. Sammen tok de utgangspunkt i en rekke moduler som Sigurd Flaget leverer, la til og endret, og spesialtilpasset og modifiserte modulene til det ugjenkjennelige. Paul Anders tegnet huset med fokus på utsikt mot øst og oppholdsrom og uteareal mot vest, mens entreprenørens gode team sørget for at tegninger ble virkelighet.

Se flere bilder fra huset på de neste sidene.

Mettede farger og spennende speilflater
© Ragnar Hartvig

Fargepaletten i mettede, sammensatte farger gir et fyldigere
uttrykk, selv med en enkel møblering. Gardinene kan dekke både veggen og vinduene, og sammen med det vevde tapetet på ende-veggen skapes det lune uttrykket. Metaller, glass og speilflater er spennende kontraster til de taktile elementene som preger husets faste inventar. Kjøkkenet er åpent og ligger rett overfor spiseplassen, samtidig som det er skjult fra stuen.

Fine løsninger på kjøkkenet
© Ragnar Hartvig

På kjøkkenet er alle tekniske installasjoner bygget inn i den ene veggen, slik at de andre veggene er «rene» og fri for overskap. Underlimt vask i Silestone-benken gir en ubrutt flate. Det blanke lokket i hjørnet er til organisk avfall - veldig smart! Peisen fra brunner kan sees fra alle rommene, og fungerer også som en romdeler mellom stuene. Mutina-flisene på kjøkkenet danner en vakker struktur, og er nesten som små kunstverk i seg selv. Lampene heter Unika og er fra Northern Lighting.

Koselig spiseplass
© Ragnar Hartvig

Spisestuen er blitt en intim krok med en hyggelig sofa i god sittehøyde fra Ygg & Lyng og stoler fra Ikea. Den dype gulfargen gir masse varme til interiøret. Gardinene er festet helt oppunder taket, og kan brukes på flere måter foran vinduene og veggene. Stoff og søm er levert av Kikkis Interiør i Lier.

Vakker trapp med sitteplass
© Ragnar Hartvig

Overgangen fra spisestuen til hallen er gjort myk ved å utforme de nederste trappetrinnene som en bred plattform med sitteplasser. Trappen står som et smykke midt i huset. Glassveggene sikrer trappen og slipper lyset inn, og den innfelte speilveggen gir illusjon av rom samtidig som den gir en dybde til rommet. Trappen er tegnet av arkitekt Paul Anders Hoen og laget av trappesnekker Arve Lauten.

Ikke barnslig på badet
© Ragnar Hartvig

Baderommet i andre etasje (til venstre) tilhører barna, men er så absolutt innredet på voksent vis: Store mørke fliser fra Fagflis utgjør tøffe kulisser til vasken og speilet fra Duravit, mens den røde lampeledningen sørger for lekenhet. Til høyre voksentoalettet.

Hotellsoverommet
© Ragnar Hartvig

Lise Maren og Erik ønsket seg hotellfølelse på soverommet - og det fikk de! Den spesiallagede sengegavlen er montert midt i rommet, slik at de kan sitte i sengen og se på utsikten. Soverommet har også en åpen garderobeløsning og et eget bad med toalett og dusj.