Fra streit villa til moderne familiehjem

Etter en fullstendig ombygging fremstår den gamle villaen som et nytt og moderne hus med stramme linjer, gode materialer og masser, masser, av lys.

Funksjonell estetikk
© Case Study
  • Jeg har tenkt gjennom hver eneste detalj i huset, både det visuelle, men også det funksjonelle. Det funker nemlig ikke om det kun er estetikken som dominerer i et hjem med tre barn og to hunder!, sier Charlotte Schultz.

Sofaen Avedon fra Verzelloni er satt på skrå for å bryte med den lange vindusrekken i stuen og skape et hyggelig samlingspunkt foran peisen.

Sofabordet er Isamu Noguchis Coffee Table fra 1944 fra Vitra, lenestolen med skinnfeller er KS Chair fra danske Ox Design, mens stolen med kelimpute er Kaare Klints Safaristol fra 1933.

Vellykket fellesrom
© Case Study
  • Jeg ville lage et hus der kjøkken, stue og kontor var samlet i ett, sånn at vi alle fem kan lage mat, gjøre lekser, se på tv, spille bordfotball og ha gjester samtidig. Jeg synes vi har lyktes ett hundre prosent med å lage et koselig hjem, der det er plass til å være sammen, selv når vi holder på med ulike ting, sier Charlotte.

Kjøkken og stue henger sammen i ett stort oppholdsrom, men takket være størrelsen kan man holde på med ulike aktiviteter uten å forstyrre hverandre - samtidig som familien trives med å hele tiden være sammen. Gulvene er av hvitoljet heltre eik.

Totalrenovert
© Case Study

Det var imidlertid en omstendelig prosess å komme dithen, for hele den gamle villaen fra 1958 måtte bygges om og moderniseres.

Alle veggene, også de bærende, ble revet ned og flyttet, og i dag er villaen oppdelt i en sovesone og en oppholdssone. Hallen, som ligger i sovesonen og har inngang til fire soverom og to bad, har fått seks takvinduer som sørger for at også det rommet er badet i lys.

Lysinnfall fra alle kanter er en viktig faktor for Charlotte, som lot hele den 13 meter lange fasaden dekkes av vinduer fra gulv til tak.

Skreddersydd kjøkken
© Case Study

Kvalitet er også en kjepphest for Charlotte, som fikk spesialbygget kjøkkenet fra Koch Køkken, med wengéskap med lærfronter og kobberfargede lavasteinplater. Hun fikk også håndlaget alle dørhåndtakene i huset i mørkebrunt lær, for at de skulle passe med resten.

Få inspirasjon til kjøkkenet!

Kjøkkenet hos familien Schultz var tidligere et atrium i huset fra 1958, men har nå fått fem meter takhøyde og et bånd av vinduer som gjenskaper den luftige følelsen. Det er fine rammer for den mørke kjøkkeninnredningen.

Rundt spisebordet PK54 av Poul Kjærholm står Eames-stoler fra Vitra, mens George Nelsons Coconut Chair fra 1955, også den fra Vitra, brukes til å beskue stjernene nattetid.

Stilige stoler til spisebordet.

Sofa for hele familien
© Case Study

Den store sofaen Tufty Time av Patricia Urquiola for B&B Italia rommer hele familien på fem, og danner et hyggelig tv- og spillhjørne i den ene enden av stuen.

Det blikkfangende kunstverket er av Bendt af Rehr og lampen på wengeskjenken finnes hos Eske i Oslo. En lignende hengestol kan du blant annet finne hos Bohus.

Eget hjemmekontor
© Case Study

Rundt hjørnet i den andre enden av stuen er det også blitt plass til et hjemmekontor. Charlotte, som driver interiørkonsuletfirmaet Hyper Hyper, jobber herfra. Maleriet er av Jeff Ibbo.

7 ideer til hjemmekontor på liten plass.

Oppholdshall
© Case Study

Hallen, som leder til sove- og baderommene, er blitt et ekstra oppholdsrom for barna med sine to romslige dagsenger fra 50-tallet. En sykkel har også fått fast plass her. Krakkene er fra danske Mater.

Enkel eleganse
© Case Study

Foreldresoverommet er enkelt innredet, men også her med fokus på kvalitet. Sengetøy og -teppe i lin er fra den italienske produsenten Society, mens lampene er Bestlite.

Stilleben
© Case Study

Loppisfunn kommer til sin rett i vinduskarmen.

Materialmiks
© Case Study

Den fine materialmiksen - fliser, wengéskap og malte vegger - gjør selv et lite bad innbydende og godt å være i. En glassvegg hindrer dessuten vannsprut uten å ødelegge romfølelsen.

Armatur fra Vola, søppelbøtte fra Vipp.

Få flere tips til badet.

Ivrig innreder
© Case Study
  • Det er en lang og dyr prosess å bygge nytt eller om, men det er virkelig en stor tilfredsstillelse å bo i omgivelser man selv har valgt, sier Charlotte.

  • Jeg er mildt sagt en ivrig innreder, og der andre flytter om på møblene sine, flytter jeg gjerne til et nytt hus for å få realisert ideene mine. Det har resultert i en del flytting gjennom årene. Hver gang er jeg overbevist om at det er absolutt siste gang - til det begynner å krible igjen...

Se flere inspirerende boliger.