Fra mørkt tørkeloft til lys bolig

Den danske keramikkdesigneren Anne Black har skapt en hvit oase av et gammelt tørkeloft.

Lyst tørkeloft
© Torben Petersen/oncovercph.com

Anne Black og Jesper Moseholm er henholdsvis designer og direktør i selskapet Anne Black, som selger håndlaget porselen. Sammen med barna Malte og Alva flyttet de fra en bitte liten leilighet til et digert tørkeloft. Store takvinduer hele veien rundt i leiligheten gir masse deilig lys og en hyggelig tromming på tak og vinduer når det regner.

Arbeidsplass under vinduet
© Torben Petersen/oncovercph.com

Da den lange hyllen ble bygget langs den ene ytterveggen, ble det bygd inn to sitteplasser foran de to store vinduene. De fungerer fint som arbeidsplasser og passer akkurat til en laptop. Når det skal jobbes, trekkes den røde Eames-stolen bort til hyllen. Den svarte lampen er en gammel fotolampe.

Kjøkkenplass og spisebord
© Torben Petersen/oncovercph.com

Spisebordet skaper sammen med røde stoler fra Eames og Arne Jacobsen rammen rundt både middager og lekselesing. Bordet i hvit laminat på svart MDF, med malte stålbein, er designet av Karsten Lauritzen fra Designer Zoo. Kjøleskapet fra Smeg og resten av kjøkkenet er integrert i det store oppholdsrommet.

Farger på hvit bakgrunn
© Torben Petersen/oncovercph.com

Fargeklattene er mange i Anne og Jespers hjem. Knaggrekke fra Eames og Plain-varianten av Anne Blacks knagger, belyst
med en Pantonlampe.

Flerfunksjonelle møbler
© Torben Petersen/oncovercph.com

Gyngestolen fra Eames har Jesper fått i gave fra sine foreldre. Den fungerer både som kontorstol og gyngestol når familien hygger seg rundt tv-en. Anne og Jesper har beholdt sin gamle sofa som er god å flate ut i fredag ettermiddag. Putene er fra Karmameju.

Smart klesoppbevaring
© Torben Petersen/oncovercph.com

Det franske klesstativet på soverommet ble kjøpt for mange år siden. Her henger årstidens garderobe. Anne Black har selv laget skostativet - en hvit plate med fargede strikker - som både kompenserer for plassmangel og samtidig sørger for en dekorativ utstilling av yndlingsskoene.

Poetisk på soverommet
© Torben Petersen/oncovercph.com

Anne Black mestrer det lekende og poetiske uttrykket, som her på soverommet hvor røde sengelamper funnet i en bruktbutikk, spiller opp til sengeteppet fra Janne Wendt og telysestaker i sarte farger fra hennes egen kolleksjon.

Kule bruktfunn
© Torben Petersen/oncovercph.com

Kommoden er et gammelt funn fra en bruktbutikk, mens Wegner-stolen og lampen er kjøpt hos Roxy Klassik.

Kreative løsninger på barnerommet
© Torben Petersen/oncovercph.com

Barnerommet er plassert i enden av det store rommet med vindu i taket. En kreativ løsning som bevarer den flotte rommeligheten. Lilla MHY Pendantlampe fra Muuto og ugleputer fra Karen Bagge.

Barnerom med fargeklatter
© Torben Petersen/oncovercph.com

Datterens univers rommer alt fra Miss Dottys prinsessekjoler til Rudolf Steiner-treleker. Kommoden stammer fra Anne Blacks barndomshjem.