Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Evighetsprosjektet

Et 400 kvadratmeters hus har gjennom ti års renovering beholdt sin opprinnelige sjel – og i tillegg fått en herlig blanding av fargerike og modige detaljer, krydret med funn fra reiser til fjerne himmelstrøk.

I forlengelse av hallen

© Jesper Ray

Vi ville hatt store problemer med å bo i et moderne hus med en perfekt innredning. Sjelen må være med, og da må det ta den tiden det tar å finne de riktige tingene, enten det er en lampe, en sofa eller en vase. Ordene er Helle Bahnes. Og den tiden det tok å få den riktige stilen og innredningen i hennes og mannen Jesper Bahne’s hjem, ble et tiår. Men det var det verdt, sier paret som driver en interiørkjede.

– Det har vært en tøff prosess, men alle ukene, månedene og årene med byggekaos er lagt bak oss nå – fordi resultatet er så flott. Huset har på tross av store endringer og parets spesielle innredningsideer, bevart sin historie. Den viser seg i dørene og vinduene med sprosser, og parketten som er lagt i fiskebensmønster. Elementer som alle sammen var grunnen til at paret forelsket seg
i huset for 12 år siden.

– Et ferdig spikret konsept er ikke noe for oss. Møblene kan ikke komme før vi har bodd oss inn, for ideene dukker opp av seg selv etter hvert, og gir det mest holdbare resultatet. Det er litt typisk oss at vi ikke velger den letteste løsningen, men i stedet velger et gammelt hus som krever mye arbeid. Det er fordi vi velger med hjertet og ikke med hodet. Da må vi også ta utfordringene som følger med på kjøpet, sier Jacob Bahne. Helle og Jacob legger ikke skjul på at renoveringen har vært en altomfattende prosess som har gitt dem et personlig hjem og en ny stil.

– Det er et stort prosjekt å renovere et gammelt 400 m² stort hus, som huser en familie på fire personer. Det har vært viktig for oss at alle rom er funksjonelle, slik at møblene og huset følger
hverandre og ”smelter” sammen i farge og form. Det er ingen av tingene vi har i dag, som vi hadde for 10 år siden. Huset brakte altså med seg en ny identitet og vi måtte starte forfra. Nytt hus – ny stil.

Den nye stilen fikk de sammen med en sterk medspiller. – Rasmus Larsson fra Design by Us’ modige valg og våre ideer og iver etter å få noe som overrasker og pirrer sansene, var en god kombinasjon, sier Helle Bahne. Helle og Jacob Bahne reiser ofte til land som Bali for å finne ting til interiørkjeden sin, og da oppdager de møbler og tilbehør som inspirerer dem til å bo annerledes enn folk flest gjør.

– Vi her i nord sverger ofte til hvite vegger og mer eller mindre moderne, minimalistisk innredning, så for oss er det nettopp en eldre Buddha-figur i stein, eller et par rustikke tremøbler, gjerne noe vi har lett etter i lengre tid, som tilfører den historiske magien og balansen, sier Jacob Bahne.

Relaterte artikler