Et hjem med tre

Vakre designklassikere i tre er gjengangere i møbelsnekkerens hjem.

40 kvm kjøkken
© Torben Petersen/oncovercph.com

Den gamle trelasthandelen nord for København har blitt forvandlet til Snekkergården, som består av tre selvstendige hus. Møbelsnekker Hans-Kristian Koch står for hele ombyggingen, og bor i gården sammen med familien.
Det store kjøkkenet på hele 40 kvadratmeter er et samlingspunkt for familien Koch. De vakre vinduene fra det gamle snekkerverkstedet er totalrestaurert, og skaper en spennende kontrast til det super-moderne kjøkkenet. Lampene kommer fra Cafe Liva.

Lekeplass på kjøkkenet
© Torben Petersen/oncovercph.com

I enden av kjøkkenet og ut til terrassen er det satt inn store spesiallagede glassdører, slik at barna kan løpe ut og inn mens de voksne forbereder maten. Den flotte gyngehesten i tre er laget av Lars Bertelsen, og skammelen av Monica Kvistgaard.

Koserommet
© Torben Petersen/oncovercph.com

Den opprinnelige hallen i trelasthandelen er omgjort til koserom med møbelklassikere og antikk plakatkunst. Her står det en treskammel av Mogens Lassen, en Fritz Henningsen-stol fra Sør-Amerika og en gråpolstret Finn Juul-sofa. Rommet er eiernes favorittrom, og de sitter gjerne og koser seg med en god bok her.

Ominnredet bolig
© Torben Petersen/oncovercph.com

Den gamle trelasthandelen er blitt en moderne bolig. Selve bygnings­kroppen og funksjonene er bevart. For eksempel var det et lager ovenpå med luker til trevirket som nå blir brukt som vinduer.

Enkel entré
© Torben Petersen/oncovercph.com

En del av den opprinnelige hallen har blitt entré, som er enkelt innredet med kuhorn-stolen fra Wegner og PH-lampe.

Treverk på badet
© Torben Petersen/oncovercph.com

Selv i det store baderommet er det tre som utgjør detaljene. Et stort og funksjonelt, men hyggelig og varmt bad ble skapt gjennom å blande hvite fliser med ulike tresorter og antikviteter. Speilet har kant av ekte rosentre fra snekkermester K. Thomsen. Både toalettet og håndvasken er også av samme materiale.

Loftsstue med kvalitetsovn
© Torben Petersen/oncovercph.com

Loftsstuen blir brukt til et felles hyggerom. Her kan man se en god film eller nyte stjernehimmelen fra hengekøyen. Også her er det innredet med klassisk møbelkunst. Sofaen er en original AP av Wegner, og taburetten er produsert av OM Design. Den flettede kurvstolen kommer fra Sverige. Og som enhver ekte tremann har møbelsnekkeren den norske Bekkasinovnen. Den er genial til oppvarming og brenner alle trerester fra snekker-verkstedet.

Designstoler
© Torben Petersen/oncovercph.com

Under det originale takvinduet fra det gamle snekkerverkstedet står stolen «Måken» av Arne Jacobsen, som i sin tid ble tegnet for Det danske nasjonalbiblioteket.

Selvlaget på soverommet
© Torben Petersen/oncovercph.com

Soverommet har hvite og delikate farger, med seng og hylle av av møbelsnekkeren selv. Her har paret utsikt både til hagen og terrassen.