Er dette årets mest eksklusive bolig?

I dette huset er hele innredningen håndlaget!

Håndverksmessig mesterstykke
© Prue Ruscoe

Innredningen i denne privatboligen i Sydney er et mesterstykke i vakkert håndverk og materialkontraster. Bakmannen er norske Paul Anders Hoen, som sammen med sin australske kollega Brian Hess i firmaet Hess/Hoen har skapt et unikt hjem der alt er håndlaget.

I storstuen er det utstrakt bruk av håndslepent antikt glass. Veggene er dekket med stripete tapet. Gulvet består av håndhøvlede, mørkoljede eikebord i en rustikk utførelse. I dette rommet kommer virkelig husets mange lag av motstridende teksturer og overflater til uttrykk på en sofistikert måte.

© bo-bedre.no
Håndlaget speil
© Prue Ruscoe

Speilet i hallen er håndlaget av Charls Hewitt Gallery og belagt med bladgull. Det rager tre meter over bakken og står lent mot veggen i en spesialbygget nisje. Selve speilet har gjennomgått en aldringsprosess for å få en antikk karakter.

Fire meter takhøyde
© Prue Ruscoe

Den sentrale hallen skjermes fra inngangspartiet av håndsmidde smijernsdetaljer i et overdimensjonert blomstermønster. Dette for å skape en følelse av forventning. Selve hallen har en gedigen himlingshøyde på over fire meter. Himlingen domineres av kraftige, rustikke eikedragere i sterk kontrast til den raffinerte og moderne lysekronen Allegro Assai av Atelier Oi.

Håndlagde betongfliser
© Prue Ruscoe

Hovedinngangen domineres av buegangen med de høyreiste dørene, og er belagt med håndlagede sekskantede betongfliser.

Mottagelsesrom
© Prue Ruscoe

Det sirkulære rommet er husfruens private mottagelsesrom, og har imponerende utsikt over Sydney havn.

Dramatisk interiør
© Prue Ruscoe

Det sjenerøse kjøkkenet er familiens samlingspunkt. Svartlakkert innredning skaper et dramatisk bakteppe til det lyse eikegulvet. Store industrielle pendler over kjøkkenøya skaper sterk kontrast til den elegante prismekronen over spisebordet og understreker ytterligere dramatikken og motsetningene i interiøret.

Kunsten er i detaljene
© Prue Ruscoe

Det vakre fotografiet av Tamara Dean gir rommet en følelse av betagende eleganse.

Sofistikert interiør
© Prue Ruscoe

Møbleringen i mottagelsesrommet er elegant og sofistikert, og domineres av en røff skinn- og bøffelhornstol fra Argentina. Stolen står i sterk kontrast til de skarpe, rette linjene i skrivebordet.

Armaturer i kobber
© Prue Ruscoe

Gjennomgående for hele huset er armaturer i kobber. Samtlige armaturer har gått igjennom en aldringsprosess for å skape en lett bronseaktig overflate. Det håndslepne speilet består av tre lag, har avrundede kanter og to vegger i badet for å øke følelsen av plass og drama.

Håndblås glasslampe
© Prue Ruscoe

En elegant håndblåst pendel i gyllent glass henger foran sengens hodegjerde. Gjerdet er trukket i semsket skinn med kobberknapper fordelt over det hele.