Det perfekte utgangspunktet

Leiligheten på Skillebekk var totalrenovert etter en brann da familien overtok. Alt var hvitt og nyoppusset - det perfekte utgangspunktet!

En ny start
© Sandra Aslaksen

Den 115 kvadratmeter store leiligheten ligger i en fredet bygård i Svoldergata i Oslo, i et bygg som ble oppført i perioden 1894-1895.

Den nyoppussede hvite leiligheten er i en helt annerledes stil enn det familien flyttet fra, men det var et perfekt utgangspunkt for å skape seg noe eget. Charlotte og Knut-Sverre kom fra en leilighet preget av en mye mykere stil, så de gamle malte møblene de hadde fra før ble plutselig helt feil i det nye stramme uttrykket. Nå var det på tide å få inn litt mer farge og lekenhet.

Kjøkkenet er stort og luftig, og de fargerike spisestolene fra Pedrali er et friskt og lekent element i rommet. Kjøkkeninnredningen er fra Ikea og lampen Maze er designet av Rudi O. Wulff for Northern Lighting.

  • Det første jeg falt for ved leiligheten var det store kjøkkenet. Dette er familiens samlingsplass, enten for middagsselskaper eller lek og moro med barna, sier Charlotte.

Sammen har paret barna Hermine på fire år, og Julius Nataniel på ett år.

Personlig preg
© Sandra Aslaksen

Et av møblene som fikk være med videre i den nye leiligheten, er denne gamle sofaen i hjørnet på kjøkkenet. Det er et loppefunn Charlotte har malt og trukket om selv. Sofaen blir tøff i de stramme hvite omgivelsene. Puff og pledd er fra Missoni, Ball-clock er av George Nelson for Vitra og bildehyllene er fra Ikea. Veggene er malt i fargen Råhvit fra Flügger.

Øye for detaljer
© Sandra Aslaksen

Som grafisk designer er Charlotte spesielt interessert i både form og farge, og har et eget blikk for detaljer. Her har retroradioen Bush fått selskap av Pigeon Light og et glassfat med isoporkuler fra kunstneren Beate Einen.

Stadig på skattejakt
© Sandra Aslaksen

I stuen finnes en sjarmerende miks av gammelt og nytt. Vasene er gamle skatter fra Hadeland Glassverk. Paret er mye ute og reiser, og er stadig på utkikk etter gode funn. Speilet har de tatt med hjem fra Spania. Modulhyllene og gullampen er fra en brukthandler. Puten i stolen har Charlottes morfar sydd.

Bruktfunn
© Sandra Aslaksen

Alle lister og karmer er satt tilbake til original standard. og leiligheten har dype deilige vinduskarmer som er fantastiske å sitte i. 60-talls bordet fant Charlotte hos en brukthandler på Majorstuen. Glassplaten er i tykt herdet glass, veier et tonn og tåler alt.

  • Jeg elsker dette glassbordet, og synes det er ekstra gøy med ting som ikke går igjen hos andre, sier Charlotte.
Naturlig soverom
© Sandra Aslaksen

Kombinasjonen av de ulike hvitnyansene og naturmaterialene gir soverommet en lun atmosfære. Georg Nelsons Bubble lamp, designet i 1947, er en vakker og diskrét taklampe. Stolen er arvegods som Charlotte holder på å trekke om.

Lurt tips:
© Sandra Aslaksen

Hyllen på ene soveromsveggen er en vegghengt kjøkkeninnredning. To forskjellige fronter er valgt, noe som gir den et unikt preg. Bildet i midten er en tegning av den svenske kunstneren Jenny Mörtsell.

Lys entré
© Sandra Aslaksen

Bak den gamle inngangsdøren dukker den lyse moderne leiligheten opp. Stolen og lampen er fra Kartell, og den vegghengte hyllen er resterende deler fra modulsystemet i stuen.

Barneglede
© Sandra Aslaksen

Barnerommet var planlagt i Charlottes hode i god tid før de flyttet inn. Allerede etter to dager stod rommet ferdig med det friske gule tapetet fra Eiffinger på plass.

  • Barnerommet er favorittrommet mitt. Her er det en god miks av gammelt og nytt, sier Charlotte.
Gode minner
© Sandra Aslaksen

Sengen er etter Charlottes mormor, den har hun bare pusset lett og gitt litt gullfolie.

Vitrineskap fikk nytt liv
© Sandra Aslaksen

Barnerommet er stort og luftig. Garderobeskapet var av den gamle typen syrebeiset vitrineskap i furu, som Charlotte pusset ned og malte opp, og rigget til med oppheng og hylleplass. Nå er det et praktisk og sjarmerende element i barnerommet.

Fargen i Kartell-lampen er tatt igjen i det runde teppet. Bildet på veggen er tatt av kunstneren Rob Ryan.