Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Vill arkitektur på øde øy

Se den norske arkitektens vanvittige bygninger på Fogo Island.

Innovativt

© Bent René Synnevåg

Norske Todd Saunders fra arkitektkontoret Saunders Architechture i Bergen har satt opp dette oppsiktsvekkende bygget på Fogo Island på Newfoundland.

Long Studio

© Bent René Synnevåg

Huset heter Long Studio, og er ett av seks nye kunstnerstudioer som skal bygges i forbindelse med et stort kultur-og utviklingsprosjekt på øya. Den moderne byggmassen berører så vidt bakken. Her er det laget minimalt med sår i det vakre landskapet.

Utvisket

© Bent René Synnevåg

Skillet mellom ute og inne består av tynne glassvegger. Alle studioene er vendt mot havet, og skal gi ro og rom til å skape.

Tekjøkken

© Bent René Synnevåg

Atelierene er i utgangspunktet laget som dagatelierer - Todd Saunders har også fåt oppdraget med å oppføre et luksuriøst hotell med bare 29 rom. Men for den ivrige kunstner som ikke kommer seg hjem, er det tilrettelagt for overnatting over kjøkkenet. Bygningskroppen skjuler også et lite bad med dusj.

Vindu mot verden

© Bent René Synnevåg

Det lyse hvite studioet ligger godt skjermet mot vær og vind, samtidig som det er åpnet opp for en unik naturopplevelse.

Overbygg

© Bent René Synnevåg

Ute- og innearealet ligger i forlengelse av hverandre. Det utvendige arbeidsrommet er delvis overbygd.

Tradisjonelt

© Bent René Synnevåg

Materialbruk og konstruksjon bygger på gamle lokale teknikker. Huset er bygget på søyler og kledd med trepanel. Det er altså ikke så futuristisk som det ser ut som.

Veltilpasset

© Bent René Synnevåg

Studioet er vakkert plassert over det værbitte landskapet. Bygget er malt i en farge som går i ett med naturen, og har spisse vinkler som ikke skal konkurerer med landskapet rundt.

Håndplukket til deg