Hipt og eksotisk i Istanbul

Kombinasjonen av det trendy hotellet Mama Shelter og historiske Istanbul er den råeste så langt i år.

© Mama Shelter

Vi har bodd på Mama Shelter i Paris - og elsket det. Det nyåpnede søsterhotellet i Istanbul er like kult, altså litt annerledes og rart, men utrolig hyggelig og avslappende. Mama Shelter ligger midt i sentrum av byen, på toppen av et handlesenter, slukt av fasader i flott 1800-talls arkitektur. Det er her i området rundt Istaklal Caddesi, byens mest kjente bilfrie gate, at det unge nyskapende Istanbul syder for tiden. Bydelen er full av spennende kunstgallerier, teatre, kinoer og trendy barer og kafeer.

Philippe Starck står bak den lekne interiørdesignen, og har innredet med Star Wars-masker, tegninger på vegger og tak, en eklektisk miks av design, mønstre og farger - og veldig mye sjarm.
Men selv om hotellet er moderne og fullt av humor, glemmer du ikke hvor du befinner deg når du besøker takterrassen. Her kan du nyte den fantastiske utsikten over Bosporos-stredet og få et overblikk over storbyen og dens klassiske kontur, tegnet av historiske minareter og kupler. Istanbul ligger midt mellom to verdensdeler, der øst møter vest. Det blir ikke mer eksotisk enn dette!

Klikk deg videre for å se flere bilder fra hotellet!

 
Kul resepsjon
© Mama Shelter

I resepsjonen har de full oversikt over byens uteliv, og guider deg etter dine ønsker.

Fakta om hotellet: Mama Shelter Istanbul finner du på 50 Istiklal Cad­desi, i Beyoğlu-distriktet i sentrum av Istanbul. Et enkeltrom koster fra ca. 560 kr per natt. Det er ganske rimelig å fly direkte til Atatürk International Airport, noe som tar ca. 3 timer og 40 min. Så er det bare ca. 20 min. med taxi til hotellet. Sjekk mama­shelter.com for flere detaljer.

Klikk deg videre for å se flere bilder fra hotellet!

 
Franskmenn i restauranten
© Mama Shelter

Restauranten er drevet av to franske kokker som har skapt et enkelt fransk-tyrkisk kjøkken.

 
Tøft i taket
© Mama Shelter

Deler av restauranten har et lett bistroaktig preg, med møbler av Philippe Starck. Takene i fellesområdene er malt med tavlemaling som proffe graffitikunstnere har fått dekorere fritt.

 
Trim på rommet!
© Mama Shelter

Rommene er utstyrt med online underholdning. Føler du for fysiske
utskeielser, kan du jo legge inn noen kilometer på ergometersykkelen!