Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Arkitektens svennestykke

Det kan høres ut som den enkleste sak i verden for en arkitekt å innrede sitt eget hjem. Men Cathie Curran fikk prestasjonsangst da hun skulle bygge om familiens hus i London. Likevel besto hun oppgaven med glans.

Badekaret er høyt og smalt,

© Lisbett Wedendahl/House of Pictures

Da arkitekten Cathie Curran og mannen hennes Vinny Craignou, for tre år siden fant ut at de skulle få tvillinger, fant de også ut at de måtte finne seg et større hus å bo i. Etter kort tid hadde de signert kjøpekontrakten på et fire etasjer stort hus i bydelen North Kensington i London.

Huset var i så dårlig stand at det rett før salget var blitt brukt som kulisse for et vandrerhjem i en Woody Allen-film. Mange andre hadde nok begynt med å male veggene, men når man er arkitekt som Cathie Curran, og svært bevisst på både kvalitet, personlig stil og designmessige detaljer, river man alt inventar og begynner på ny. En enorm oppgave, selv for en arkitekt.

– Jeg tror jeg fikk litt prestasjonsangst nettopp fordi jeg er arkitekt. For tenk om noe gikk galt? Da hadde jeg bare meg selv å skylde på, forteller Cathie. Øverst på ønskelisten til henne og mannen sto større oppholdsrom. – Jeg vet at små barn ønsker å være der foreldrene er. Derfor var det viktig å få etasjen med oppholdsrommene så stor og luftig som mulig, slik at alle kunne oppholde seg der uten å måtte sitte oppå hverandre. Det betydde at en vegg mellom stue og kjøkken ble revet, i tillegg til at de laget et tilbygg som akkurat fikk plass mellom den gamle ytterveggen og muren til nabohuset.

Tilbygget kunne blitt langt og mørkt, hadde det ikke vært for at Cathie kom på å lage taket av glass. Resultatet er blitt et stort kjøkken badet i lys og med direkte utgang til hagen. De gamle, mørke gulvplankene ble også skiftet ut med et lyst tregulv fra Dinesen, og utgjør en perfekt bakgrunn for parets litt mørke møblement i de to stuene.

– Dinesen ble så begeistret for hvordan gulvet deres tar seg ut hos oss at de har sendt potensielle kunder hit for å beundre resultatet. Som takk har jeg fått denne flotte lysestaken som er et designikon i Danmark, forteller Cathie og peker på Mogens Lassens Kubus-stake.

Cathie Curran kommer egentlig fra Irland, men flyttet til England for ti år siden. Hun er gift med franskmannen Vinny og jobber fra sitt eget studio med å løse arkitekt- og designoppdrag for privatkunder. Jobben med å bygge om sitt eget hjem tok rundt 15 måneder. I dag fremstår boligen som topp moderne, med nye gulv, nytt rør- og elopplegg, og en rekke nye møbler – det meste i form av skuffer og skap som Cathie har designet selv.

Cathies mål var å skape et moderne hjem som samtidig skulle være funksjonelt for en familie med to små barn. Som gjest trenger man bare å kaste et blikk på inngangsdøren for å forstå at dette også er et hyggelig hjem med stor personlighet, ikke minst på grunn av at store deler av inventaret er egendesignet, i stedet for kjøpt.

Håndplukket til deg