Terte med kokosmousse og bær

Lag en nydelig og lekker kake som gjør sommeren til en fest! Her får du oppskriften.

19. juli 2013

© bo-bedre.no

Mørdeig
120 g mykt smør
80 g melis
30 g mandelmel
1 mellomstort egg
frøene fra ¼ vaniljestang
235 g hvetemel
½ ts fint salt

Ha smør, melis, mandelmel, egg, vaniljefrø og 60 g av hvetemelet i en bolle, og bland godt med hendene. Når deigen er jevn, tilsett resten av melet og egg. Bland ingrediensene raskt, men grundig. Rull deigen ut mellom to bakepapirark, til den er ca. 2 mm tykk. Legg deig og papir over på et lite brett, og sett deigen kjølig i minst 1 time, eller til den er fast. Forvarm ovnen til 175 grader ved varmluft. Ta deigen ut av kjøleskapet, og la den tempereres før du fôrer en form med den. Stek terten midt i ovnen til den er gyllen. Avkjøl på rist.

Kokosmousse
2 ark gelatin
210 g kokosmelk

Italiensk marengs
45 g vann
140 g sukker
2 ½ eggehviter

190 g kremfløte
1 kurv jordbær
1 kurv bringebær

Bløt gelatinen i kaldt vann. Ha kokosmelk i en liten kasserolle og varm den forsiktig opp. Tilsett den myke gelatinen og la det smelte. Hell det over i en bolle. Lag marengs: Ha vann og sukker i en kasserolle, kok opp til 126 grader. Ha eggehvitene i en bolle, og pisk til luftig skum. Hell den varme sukkerlaken i en tynn stråle over eggehvitene og pisk dem til de er stive og avkjølte. Vei opp 100 g marengsmasse, og vend den i kokosblandingen. Pisk fløten til lett skum og vend i. Hell moussen i en sprøytepose, tett igjen og la den sette seg et par timer i kjøleskapet. Sprøyt moussen over tertebunnen rett før servering, og pynt med friske bær.

Kanskje du også er interessert i...