Pannestekt kveite med grillet asparges og stekesjy

Lekker kveite til to personer.

18. mai 2010 av Birgitte Schinrud Skjerven

kveite 400 g, filet
asparges, grønn 4 stykk
asparges, hvit 4 stykk
banansjalottløk 1 stykk
dill 1 bunt
sitron 1 stykk
olje
smør 100 g
salt og pepper

Sett på en kjele med blansjeringsvann/kraftig saltvann, det skal fosskoke. Skrell aspargesen, og ha den i det fosskokende vannet i 1 ½ – 2 min til den blir mør. Legg den så over i iskaldt vann. Til denne retten trenger du to stekepanner. Kutt kveitefiletene i stykker. Stek dem i varm stekepanne med smakløs olje, salt og pepper. Stekes til de er gylne. Ha i smør, snu fisken og trekk stekepannen av varmen. Ha i mye smør, ca. 50 g per person. Finhakk sjalottløk og dill, og ha det i smøret sammen med litt presset sitron. Ha litt soya i smøret. Dette gjøres samtidig som aspargesen grilles i en annen stekepanne. Ha litt olje i pannen til aspargesen, så litt smør og salt og pepper. Legg aspargesen på tallerkenen, og kveitestykket oppå, hell sausen fra kveiten over. Her kan man også pynte med litt rogn for å få litt fargekontrast på tallerkenen.

Kanskje du også er interessert i...