Malfatti med breiflabbhale og pecorino.

Malfatti betyr ”dårlig laget” på italiensk, og skal etter sigende være resultatet av et mislykket forsøk på at lage spinatravioli. Sammen med smørstekt breiflabbhale er dette fantastisk.

7. april 2010 av Mads Nybro

4 personer

Malfatti:
spinatblader ferske 50 g, skyllet
eggeplomme 1 stykk
ricotta eller crème fraîche 18 % 4 ss
rosmarinblader 2 ss, hakket
pecorino eller parmesan 40 g, revet
hvetemel 5 ss
fint salt ½ ts
olivenolje 1 ss
breiflabbhale 300 – 350 g, skinnfri med ben
fint salt ½ ts
smør 50 g
sukkererter 100 g
olivenolje 2 ss
hjertesalat 1 hode, delt i fire
pecorino 25 g, høvlet til spon
olivenolje 1 ss
gressløk 2 ss, finhakket
svart pepper, nykvernet

Malfatti:
• Blansjer spinatbladene – dvs. legg bladene i en kjele med kokende vann i ca. 10 sek, og skyll dem derett er under rennende kaldt vann.
• Hell spinatbladene over i et dørslag, og press forsiktig ut resten av vannet.
• Bland egg, ricotta, rosmarin og spinatbladene i en food processor, og kjør det i et par minutt er.
• Vend den grønne blandingen inn sammen med de øvrige ingrediensene til deigen har konsistens som en øreflipp.
• Dryss litt mel på bordet, og trill ut malfattideigen til tynne stenger (ca. 1 cm tykke).
• Skjær stengene i 1 ½ cm små stykker, og legg dem forsiktig i en kjele med 1 l kokende vann tilsatt 1 ss salt.
• Når de små stykkene flyter opp, løftes de over i en skål med kaldt vann. Bruk en hullsleiv.
• Sil av vannet, vend malfatt iene med olje, og legg dem forsiktig utover på et bakepapir.
• Rens breiflabbhalen for ev. skinn, og dryss over med salt.
• Stek fisken i gyllent smør, ved jevn varme i ca. 6 min – snu den en gang under stekingen.
• Legg et lokk over, og stek breiflabbhalen ytterligere i ca. 5 min.
• Blansjer ertene i 20 sek, sil av vannet.
• Varm oljen i en stekepanne, og rist malfattiene et par minutt er.
• Skjær breiflabbhalen i 4 stykker, og anrett dem på tallerkener med hjertesalat, malfatti, pecorino og sukkererter. Dryss over litt olivenolje, gressløk og svart pepper.

Kanskje du også er interessert i...