Lammeculotte med stekte nøtter og konfiterte grønnsaker

Det nydelige lammet får smakfullt selskap av konfiterte neper og persillerot med gylne nøtter til. Oppskrift til 4 personer.

13. april 2010 av Mads Nybro

Konfiterte grønnsaker:
persillerøtter 8 stykk (ca. 600 g)
neper 8 stykk (ca. 400 g), små
salt 1 ts, grovt
hvitløk 3 fedd, grovhakket
panchetta, 35 g, eller godt bacon eller
parmaskinke i tynne skiver
rapsolje 1 l

Lammeculotte:
lammeculotter ca. 600 g
fint salt ½ ts
nykvernet pepper

Stekte nøtter:
mandler 25 g
valnøtter 25 g
cashewnøtter 25 g
eggehvite 1 stykk
hvetemel 1 dl
salt ½ ts, fint
cherrytomater 125 g, gule, skåret i fire
rosmarinblader 1 ss, ferske, hakket

• Varm ovnen opp til 125°.
• Skrell persillerøttene, og skrubb nepene. Vend grønnsakene med salt, og legg dem sammen med hvitløk og panchetta i en stor ildfast form.
• Hell over oljen, og sett fatet tildekket midt i ovnen i 2 ½ time. Hev varmen til 150°, og la det stå ytterligere 20 min.
• Hell oljen fra de konfiterte grønnsakene, men ta vare på oljen til de stekte nøttene. Legg grønnsakene på en plate dekket med bakepapir, og del den sprø panchettaen i mindre stykker.
• Behold varmen i ovnen på 150°.
• Snitt lammeculottenes fettkant, og sett inn med salt og pepper.
• Legg kjøttet i en liten lidfast form, dekk til, og stek det midt i ovnen i ca. 25 min. Mål med et steketer-mometer, kjøttets sentrumstemperatur skal være ca. 70°.
• Legg så mandler og valnøtter i en liten kjele med kaldt vann, og gi dem et raskt oppkok.
• Sil av kokevannet, og vend nøttene sammen med kasjunøttene i den sammenpiskede eggehviten.
• Løft nøttene forsiktig opp, og vend dem i melet.
• Varm opp ½ l olje i en kjele, og stek nøttene i 1–2 min. Løft dem opp med en hullsleiv, og legg dem på absorberende kjøkkenpapir.
• Vend de sprø nøttene med salt og rosmarin.
• Varm de konfiterte grønnsakene i ovnen ved 150°, og bland dem med tomater, rosmarin og de små panchettastykkene.
• Stek lammeculottene et øyeblikk i en varm panne med litt olje, og server lam, konfiterte grønnsaker og sprø, gylne nøttene.

Kanskje du også er interessert i...