Kremete hvite bønner med lakserogn

De hvite bønnene er blendet til krem sammen med avokado og ricotta.

31. mars 2010 av Mads Nybro

4 personer
hvite bønner, ½ dl tørkede
vann 2 dl, til bløtlegging
ricotta eller crème fraîche 18 % 2 ss
kvart avokado, skrellet
kvart fedd hvitløk
sitronsaft 1 – 2 ts, ferskpresset
vann 2 ss
litt fint salt
lakserogn 50 g
gressløk, en håndfull
svart pepper, nykvernet

• Skyll bønnene, og legg dem i bløt i kaldt vann
over natt en. Hell så av vannet.
• Legg bønnene i en kjele, hell på vann til de er
dekket, og kok dem på svak varme i ca. 45 min.
Sil av vannet.
• Ta til side 1 ss av de kokte bønnene, og blend
resten sammen med de øvrige ingrediensene
(unntatt lakserognen og gressløken) til en myk
krem. Smak til med salt og pepper.
• Anrett de kremete bønnene i små tallerkener,
og pynt med noen hele bønner, lakserogn,
gressløk og nykvernet pepper.

Kanskje du også er interessert i...