Hjemmelaget italiensk salat

Disk opp med en deilig salat til grillmaten, eller bruk den som pålegg på grovt brød!

31. mai 2013

© bo-bedre.no

Italiensk salat har egentlig ikke noe med Italia å gjøre. Men den smaker godt, spesielt når den er hjemmelaget - for da har du kontroll på majonesen. Vi serverer den veldig gjerne med asparges til.

Til 4 personer:
3 poteter
2 gulrøtter
3 dl frosne erter
6 ss majones
1 lime
salt og pepper
1 stor bunt asparges

Ha hele poteter og gulrøtter i en kasserolle og kok dem møre. Sjekk etter 10 minutter, da er nok gulrøttene ferdig.
Avkjøl potene og gulrøttene, og tin de grønne ertene.
Skrell og kutt grønnsakene i små terninger, og bland dem med ertene. Rør majonesen glatt med litt kaldt vann, og smak til med revet limeskall og litt limesaft. Bland majonesen og grønnsakene, og smak til med salt og pepper. Skjær av de nederste trevlene på aspargesen, og kok dem møre i lettsaltet vann i 1 minutt, og server til salaten.

Kanskje du også er interessert i...