Grillede sjøkreps med vårsalat

Prøv grillen til skalldyrene! Til to personer.

22. mai 2010 av Birgitte Schinrud Skjerven

sjøkreps 2 stykk
kjørvel 1 potte
hvitløk 1 stykk
sitron 1 stykk
smør 100 g
sherrytomat 1 boks
avokado 1 stykk
mango 1 stykk
estragon 1 bunt
salat, lett blandet etter ønske
olivenolje
salt og pepper
eddik

Ta halen av sjøkrepsen, bruk en sagekniv og del krepsen på langs. Brett ut som en sommerfugl. Stekes i glovarm panne med salt og pepper, med skallet ned til skallet blir rødt. Løft krepsen ut av pannen. Ha i den finhakkede estragonen, hvitløken og litt brunet smør, skvis over litt sitronsaft . Når smøret blir gyllent, ha det over sjøkrepsen og la den hvile på en stekeplate. Sett ovnen på 200 grader, mens du lager salaten. Skyll og rist av den blandede salaten. Ha i en bolle med olivenolje, salt og pepper og litt eddik. Gjør klar tallerkenen med tomat, finkuttet avokado og mango, og estragondusker.

Sett stekeplaten med sjøkrepsen i ovnen i 2 min, mens salaten legges midt på tallerkenene. Dander den varme sjøkrepsen rundt, med buken ned, og server.

Kanskje du også er interessert i...