© Christian Brun

Bak ekte italienske biscotti

Italienske småkaker smaker nesten enda bedre enn de norske.

20. november 2010 av Grete Sivertsen og Hege Barnholt

Gjør det til en tradisjon å bake italienske biscotti sammen med din kjære i førjulstiden. Nyt dem i pausene mens du gjør de siste juleforberedelsene.

Se flere enkle adventsideer.

Dette trenger du:

325 g hvetemel

300 g sukker

1 1/2 ts bakepulver

1 1/2 ts vaniljesukker

1-2 ts kardemomme

1-2 ts malte stjerneanis

1/2 ts salt

325 g mandler

3 store egg

Forvarm ovnen til 180°C. Grovhakk 1/3 av mandlene.

Ha de hakkede mandlene, mel, sukker, bakepulver, salt og krydder i en bolle og rør godt. Ha så i alle mandlene.

Pisk eggene i en egen bolle. Ha det tørre i eggene og bland til deigen er jevn.

Legg deigen på en benk med litt mel, kna den litt og del den så opp i to like store deler. Rull ut hver del til en sylinder. Størrelsen på disse bestemmer du selv, men vær obs på at steketid avhenger av hvor tykke pølsene blir.

Legg pølsene på en stekeplate, her trenger du rom mellom dem og kantene på brettet. Stekes i 25-30 min, eller til pølsene har steget til dobbel størrelse.

Ta ut pølsene (la ovnen stå på) og la de avkjøle seg på en rist. Legg pølsene på en skjærefjøl og kutt dem diagonalt, de skal være ca. 1,5-2,5 cm tykke. Ha kjeksene på bakebrettet igjen og la dem steke i 15-20 minutter eller til de er litt gylne. Avkjøl på rist.

Kanskje du også er interessert i...