Stem på din favoritt til Bo Bedres designpris 2017!

Nå kan du bestemme hvem som skal vinne leserprisen i Bo Bedre Designpris 2017! Stem på din favoritt blant formsterk, norsk design fra de siste ti årene og vinn et gavekort fra Ikea på 3000 kr!

 • Bordlampen Cloche, designet av Lars Beller Fjetland for Wrong for Hay, 2015.

  © Produsenten

  1. Cloche

  Designet av Lars Beller Fjetland for Wrong for Hay, 2015.

  Bordlampen mistet litt av sitt håndlagede preg da den gikk fra prototyp til butikkvare, men vi elsker den likevel! Formen er lett og elegant,
  og materialmiksen god. Enkel å se for seg på skrivebordet!

 • Taklampen Acorn er designet av Atle Tveit for Northern Lighting, 2012.

  © Produsenten

  2. Acorn

  Designet av Atle Tveit for Northern Lighting, 2012.

  Atle hentet inspirasjon fra nordiske høstskoger da han ga form til pendel-lampen Acorn. Navnet avslører at det er eikenøtten som har vært forbilde; trestykket som forbinder kuppelen med ledningen er selvsagt laget av eik. Sofistikert og enkel på samme tid!

 • Knaggene The Dots er designet av Lars Tornøe for Muuto, 2007.

  © Produsenten

  3. The Dots

  Designet av Lars Tornøe for Muuto, 2007.

  Lars designet knaggene The Dots mens han var student på Kunst- og designhøgskolen i Bergen i 2005, men det tok ikke lang tid før de ble snappet opp av Muuto. Dessverre er de også blitt kopiert i det uendelige – men dette er de originale!

 • Bordspeilet Aura er designet av Bjørn van den Berg for New Works, 2014.

  © Produsenten

  4. Aura

  Designet av Bjørn van den Berg for New Works, 2014.

  Med bordspeilet Aura har Bjørn flyttet fokuset fra selve speilbildet til opplevelsen av å løfte et objekt og se deg selv i selskap med omgivelsene, som reflekteres i basen av rustfritt stål. For ikke å snakke om den delikate formen, som er så enkel at vi våger å kalle den genial!

 • Lens Boxes er designet av Thomas Jenkins for Hay, 2014.

  © Produsenten

  5. Lens Boxes

  Designet av Thomas Jenkins for Hay, 2014.

  De allsidige oppbevaringseskene, som vant i kategorien Årets tilbehør i Bo Bedre Designpris i 2014, smelter stadig flere hjerter. Materialvalget – marmor, tre, kork, med lokk av glass – gjør sitt, størrelsen og mulighetene for å stable eskene i høyden det samme. Perfekt til små hemmeligheter.

 • Bunadspledd er designet av Andreas Engesvik, Oslo for Fram Oslo, 2012.

  © Produsenten

  6. Bunadspledd

  Designet av Andreas Engesvik, Oslo for Fram Oslo, 2012.

  Bunadspleddene er opphøyingen av noe historisk og tradisjonsrikt i et uventet uttrykk. Inspirert av norske bunader og gjennom sitt samarbeid med nye Fram Oslo og tradisjonsrike Grinakervev, har Andreas Engesvik, Oslo laget et vakkert produkt som får oss til å verdsette både pleddet og bunaden på en helt ny måte.

 • Stolen Vang er designet av Andreas Engesvik, Oslo for Tonning & Stryn, 2012.

  © Produsenten

  7. Vang

  Designet av Andreas Engesvik, Oslo for Tonning & Stryn, 2012.


  Stolen Vang preges av godt håndverk og minner om noe vi har sett før, noe trygt og skandinavisk. Spilene som danner ryggen og måten de er koblet til setet på, er direkte inspirert av Alf Stures Windsor-stol, som Tonning har produsert i over 50 år. Vang er en modernisert variant, samtidig som den utvilsomt er sitt eget møbel.

 • Lampen er designet av Daniel Rybakken for Luceplan, 2011.

  © Produsenten

  8. Counterbalance

  Designet av Daniel Rybakken for Luceplan, 2011.

  Lampen, som Daniel har mottatt den anerkjente og høythengende Compasso d'Oro for, fortsetter sin seiersgang verden rundt, og er kanskje den av nyere norsk design med aller størst internasjonal suksess. Counterbalance har allerede blitt en klassiker! Daniel har nytt stor fremgang siden sin inntreden på designscenen, og ble i fjor kåret til Årets designer på Bo Bedre Designpris.

 • Krukkene Hegne er designet av Kristine Bjaadal for Mitja, 2015.

  © Produsenten

  9. Hegne

  Designet av Kristine Bjaadal for Mitja, 2015.

  Krukkene Hegne er en blanding av et funksjonelt produkt og et kunstobjekt, brukbart og dekorativt på samme tid. Møtet mellom det ærlige treverket
  og det taktile steintøyet skaper en sanselig spenning, uten å forstyrre det jordnære uttrykket som gjør Hegne til den moderne klassikeren den er.

 • Lysestaken Ildhane er designet av Anderssen & Voll for Nedre Foss.

  © Produsenten

  10. Ildhane

  Designet av Anderssen & Voll for Nedre Foss.

  Den karakteristiske lysestaken, som ble til i forbindelse med designen av restauranten med samme navn, er det første produktet i Anderssen & Volls merkevare Nedre Foss. Den har et helt unikt formspråk og fanger både nåtid, fremtid og fortid, akkurat slik et veldesignet objekt skal gjøre. 

Kanskje du også er interessert i...