Den gode presskannekaffen – enkelt og lekkert

Med en presskanne kan du lage en ordentlig god og frisk kopp kaffe uten at det trenger å være spesielt dyrt

28. juni 2016

Få en flott presskanne fra BODUM sammen med BO BEDRE til en SVÆRT nedsatt pris.

Følger du et par enkle trinn, får du enkelt en ordentlig god kopp kaffe ved hjelp en presskanne – og i tillegg er det en viss stil over det.

Trinn 1: Grovmalt kaffe eller hele bønner

Kaffen man kjøper i matvarebutikkene er i utgangspunktet malt for fint til at den kan brukes til presskanner. Den er nemlig beregnet på filtermaskiner. Det er imidlertid mulig å finne grovmalt kaffe som er bedre egnet til presskanner. Du kan også kjøpe hele bønner som du maler selv og dermed gjør det hele litt mer friskt og lekkert.

Trinn 2: Dosering

Doseringen er viktig, og her kommer det naturligvis også an på hva du liker. En anbefaling er imidlertid 6–7 gram kaffe per kopp. Da kan du prøve deg frem og vurdere om du foretrekker kaffen sterkere eller mildere. Finn den doseringen som passer for deg, og hell kaffen i presskannen.

Trinn 3: Temperaturen er viktig

Når vannet koker, skal du ikke helle det over kaffen med en gang. La det i stedet trekke litt til temperaturen når 94–96 grader. Det er nemlig den mest optimale temperaturen – en høyere temperatur vil gå ut over smaken på kaffen.

Trinn 4: Fyll kannen halvveis med vann, og vent

Så er det tid for å helle vannet over kaffen. Begynn med å fylle kannen halvveis med vann, og vent et minutt. Deretter heller du i resten av vannet.

Trinn 5: På med lokket, og vent – igjen

Når vannet er fylt i kannen, er det på tide å sette på lokket. Trykk stempelet ned til rett under overflaten, og vent igjen – denne gangen 3–4 minutter så kaffen får lov til å trekke.

Trinn 6: Press stempelet langsomt ned

Når kaffen har trukket, presser du stempelet rolig ned, slik at alt grumset holder seg under stempelet. Når det er gjort, er du klar til å servere en nybrygget kopp med velsmakende presskannekaffe.

Skål!

Få en flott presskanne i lekker design

Har du lyst til å eksperimentere deg frem til den perfekte presskannekaffen? Akkurat nå kan du få BODUMs Chambord presskanne beregnet på 1 liter (8 kopper) i den flotte kobberutgaven.

Kannen har i seg selv en verdi på 479,95, men du kan få den for kun 199, sammen med 5 utg. av BO BEDRE.

Kanskje du også er interessert i...