© Grete Sivertsen

Dette er Oslos nye, trendy restaurant

Er den én ting du ikke må gå glipp av nå, er det et besøk til Nedre Foss Gård.

13. mai 2015 av Grete Sivertsen

Hovedstadens nyeste restaurant inviterte til «premierefest» for venner, kjente og presse i går kveld, og vi nærmest gråt av pur glede da vi trådte over dørstokken. Det vakre interiøret, de nydelige materialene, den gode stemningen og ikke minst den fantastiske maten gjorde umiddelbart inntrykk.

Den røde løperen var rullet ut til gårsdagens føråpning. Gårdsbygningen fra 1802 er Grünerløkkas eldste bygning. Foto Grete Sivertsen

 

Det er utelivsgründeren Nevzat Arikan, Oslo kommune og Christian Ringnes som står bak det storstilte prosjektet. Med seg på laget har de designkontoret Anderssen & Voll, og Torbjørn og Espen kunne i går kveld stolt (og litt spent) vise oss rundt. Med imponerende 400 sitteplasser, eget brenneri, bryggeri og det som skal bli en barokkhage med uteservering ble vi helt forelsket. Uttrykket varierer fra sober eleganse, med materialer som eik, messing og marmor i restauranten, lindegrønn håndmalt tapet i det store chambre séparée-rommet og valnøttpaneler og -møbler i det lille, til et røffere loft i andre etasje. Her finner du en mer rustikk og varm bar med egetbrygget øl som tappes fra 32 ølkraner i kobber bak en ti meter lang bar. Går du forbi en gang med toalettdører i kobber, teglstein på gulvet og varmt tre på vegger og tak, finner du «retrorommet» innerst på loftet.

Det gjenstår fortsatt en del arbeid, særlig i hagen, men det er ingen grunn til å vente med å ta turen. Vi skal i hvert fall tilbake!

PS: Dette er Gretes mobilbilder og viser kun en liten del av restauranten. Vi håper å komme tilbake med flere (proffe!) bilder etter hvert! 

Designkontoret Anderssen & Voll står bak alt interiør på Nedre Foss Gård, og har fått spesiallaget inventaret til prosjektet. Materialmiksen av skinn, tre, lyse vegger og speil, gjør rommene både sofistikerte og avslappede på samme tid. Foto Grete Sivertsen

Baren i første etasje smelter sammen nydelig marmor med messing og skinn – og en hel del godt drikke. Foto Grete Sivertsen

I restaurantens minste chambre séparée, for små private selskaper, er både møbler og paneler i valnøtt. Lampene her, som i resten av rommene, er spesialdesignet av Anderssen & Voll. Foto Grete Sivertsen

Gårskveldens førpremiere lot oss smake på et utvalg av den fristende menyen. Grillet sjøkreps, servert i håndbankede kobbergryter, er allerede en favoritt. Foto Grete Sivertsen

Det har vært mølledrift på Nedre Foss Gård helt siden 1200-tallet frem til 1985. I 2008 bestemte kommunen seg for at området rundt gården skulle utvikles til en bypark, og i dag åpner altså Oslos nyeste restaurant i hovedbygningen. Uteserveringen vil garantert bli et yndet sted i sommer! Foto Grete Sivertsen

Kanskje du også er interessert i...